Pasta de naut

de babi5 in Mancaruri de post, 30 Sep 2014 | 3665 vizualizari

 

Este super buna aproape identica cu fasolea batuta

 

INGREDIENTE

  • 500 gr naut
  • 2 cepe rosii
  • 1 ardei gras galben
  • 1 lamaie
  • 3 linguri seminte de susan
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • 5 catei usturoi
  • 1 varf lingurita cimbru
  • 1 foaie dafin
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de naut:

Nautul se spala si se pune la inmuiat de cu seara, apoi dimineata il punem la fiert impreuna cu o ceapa intreaga, sarea si foaia de dafin si lasam la foc mic sa fiarba cca. 4 ore. Dupa ce este bine fiert il strecuram lasind din apa care a fiert la o parte pentru a adauga la final daca mai este nevoie, fiindca nautul este cam uscat. Apoi il mixam impreuna cu ceapa si ardeiul pe care le-am calit intre timp.

Semintele de susan le prajim putin intr-o tava nu mult fiindca se amarasc apoi le dam prin masina de zahar. Totul vine mixat bine impreuna, la final adaugam zeama de la o lamaie, cimbrul si ustroiul dat prin presa. Potrivim de sare si piper si asezonam cu patrunjel verde.

La final daca vi se pare ca este prea sec se adauga din apa in care a fiert.

 

TIPS-URI

1

Cu o felie de paine prajita, un ardei si o rosie obtinem un mic dejun sanatos si gustos

RETETA IN IMAGINI

Pasta de naut-0
Pasta de naut-1
Pasta de naut-2
Pasta de naut-3
Pasta de naut-4
Pasta de naut-5
Pasta de naut-6
Pasta de naut-7
Pasta de naut-8

COMENTARII (20)

deyutzky

deyutzky 1

30.09.2014, 18:15

like!

babi5

babi5 1

30.09.2014, 18:38

Bunica,kukibela,deyutzky multumesc

babi5

babi5 1

30.09.2014, 18:39

Reisnaor_2006:multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!