Pasta de post, din masline negre

de RODIMUR in Mancaruri de post, 13 Apr 2019 | 4154 vizualizari

 

Pentru un mic dejun de post, dacă v-ați săturat de zacuscă, brânză tofu și pateu vegetal, vă recomand această pastă de măsline negre, sănătoasă și absolut naturală, foarte rapid și ușor de preparat, din puține ingrediente și cu un gust excelent. Chiar și cei care nu țin post o agreează, ca pe ceva rafinat și bun ca aperitiv, inclusiv la mesele festive.

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de măsline negre, fără sâmburi
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1/2 linguriță de oregano
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • sare (dacă mai este nevoie)
  • piper
  • Pentru decor:
  • roșii cherry
  • feliuțe de măsline
  • verdeață
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de post, din masline negre:

Măslinele se spală sub jet de apă, se scurg bine și se fac pastă, date printr-un blender, mixer vertical, sau mărunțitor.

Se adaugă și cei doi căței de usturoi, se mixează și se amestecă bine compoziția.

La urmă se adaugă: oregano, piperul, cele două linguri de ulei de măsline și zeama de lămâie. Se omogenizează și dacă mai este nevoie, se adaugă și sare, după gust.

Se servește pe pâine prăjită și se decorează frumos, după gustul fiecăruia.

În zilele cu dezlegare la pește, sau de dulce, se poate adăuga și anșoa (anchois).

TIPS-URI

1

Este bine să spălați în prealabil măslinele, sub jet de apă, deoarece nu știți în ce condiții igienico-sanitare au fost ținute și manevrate, înainte de comercializare.

2

Scurgeți măslinele bine de apă, înainte de a le mixa.

3

Adăugați sare, numai dacă măslinele nu sunt suficient de sărate. De regulă, nu mai este nevoie.

4

Când nu este post, sau în zilele cu dezlegare la pește se poate adăuga anșoa (anchois).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de post, din masline negre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole