Pasta de rosii

de luminita20_2006 in Bulion, 20 Sep 2011 | 4012 vizualizari

 

Ideala pentru paste, ciorbe si sosuri

 

INGREDIENTE

  • -2 kg rosii
  • -250 gr ceapa
  • - 1 tulpina telina
  • -3 catei de usturoi
  • -3 lingurite ulei de masline
  • -2-3 lingurite sare-piper
  • -1-2 lingurite zahar
  • -frunze de dafin
  • -frunze de busuioc
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de rosii:

Rosiile si telina se spala, se curata ceapa, usturoiul si se taie toate cuburi. Se incinge uleiul intr-o oala se adauga o cana de apa. Se lasa la fiert la foc mic timp de o ora, amestecand din cand in cand. Se condimenteaza cu sare, zahar(daca sunt dulci rosiile se pune numai o lingurira daca sunt mai acrisoare 2) si piper.

Se ia amestecul de pe foc si se paseaza rosiile. Pasta obtinuta se pune din nou pe foc amestecand din cand in cand. Se lasa sa mai fiarba 20 min. la foc mic.

Se toarna pasta in borcane curate se pun deasupra frunze de busuioc si se capseaza. Se aseaza intr-o oala inalta se pune apa pana la buza borcanelor . Oala se pune la foc si se lasa sa dea un clocot.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pasta de rosii 125930
retete culinare - Pasta de rosii 125931
retete culinare - Pasta de rosii 125932
retete culinare - Pasta de rosii 125933

COMENTARII (11)

diaconta 1

20.09.2011, 19:42

la cat e de bogata piata,mai putem completa stocul

Rocsi 1

20.09.2011, 21:48

toate fetele sunt gospodine aici

kamy 1

21.09.2011, 16:28

buna tare,dar eu zic ca-i ketchup

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18