Pasta de rosii aromata

de adasev12 in Bulion, 15 Aug 2011 | 4582 vizualizari

 

fiindca mi se stricau rosiile in ladita, m-am gandit sa le fac pasta...nu stiu daca asa ar sta pe iarna...oricum eu am facut-o sa o folosesc ...Pasta de rosii aromata o tin in sticla in frigider, e facuta de o sapt si tine f bine....

 

INGREDIENTE

  • aprox 3 kg rosii
  • 2 cepe mari
  • o mana de busuioc verde
  • sare,
  • o l-ita zahar

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de rosii aromata:

Preparare Pasta de rosii aromata

Rosiile le-am pus in apa clocotota cam 2-3 minute, apoi le-am scos pe un gratar la scurs...Le-am scos pielita si le-am pus in blender, impreuna cu ceapa taiat mai marunt, le-am pasat foarte bine, apoi le-am pus intr-o cratita la foc pe aragaz. Am taiat marunt busuiocul si l-am adaugat la rosii, la fel sarea si zaharul. Am lasat sa fiarba la foc potrivit spre mic o ora si jumatate...O sa iasa o pasta de rosii aromata groasa si foarte buna la gust, numai buna pentru diverse retete cu rosii...

Ceva asemanator am mai primit anul trecut de la soacra-mea, dar era amestecat cu mai multe legume...super bun..si rosiile la fel puse cu seminte...si f bine a stat...nu a facut floare...dar adevarul e ca am si folosit-o destul de des si nu a apucat sa stea prea mult...

 

RETETA IN IMAGINI

Pasta de rosii aromata-0
Pasta de rosii aromata-1

COMENTARII (15)

Rocsi

Rocsi 1

15.08.2011, 18:32

poate daca pui putina aspirina sau conservant tine si pe iarna

Rux

Rux 1

15.08.2011, 19:08

Delicioasa pasta de rosioare

alinutzika

alinutzika 1

15.08.2011, 22:20

f bun...pune conservant si o sa tina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24