Paste carbonara a la Adasev

de adasev12 in Spaghete, 17 Aug 2010 | 11206 vizualizari

 

Aceasta este reteta originala de carbonara care se face aici in Italia, doar ca eu am adaptat-o la gustul meu,ca multe alte retete de-a lor... si cred ca a iesit destul de buna...zic eu., asa ca v-o spun si voua, poate o sa va placa...

 

INGREDIENTE

  • 300 gr spaghete
  • 100-150 gr pancetta afumata (sau ce se gaseste prin Romania...nu mai stiu...)
  • 2 oua
  • parmigiano dupa gust
  • sare, piper
  • oregano
  • busuioc
  • 2 lg smantana
  • 2 lg bulion
  • 2 catei de usturoi
  • un fir de ceapa( de preferat verde)
  • jumatate de ardei gras
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste carbonara a la Adasev:

Se fierb spaghetele in apa cu sare si putin ulei sa nu se lipeasca, timp de 8-10 min.

Intr-o tigaie se incinge uleiul si se adauga la calit ceapa si ardeiul,apoi pancetta taiata fellii ( eu folosesc de aceea taiata cubulete gata preparata). Se lasa sa se caleasca 5 min apoi se adauga 2 lg de bulion( optional) sau rosii din conserva, si putina apa cat sa acopere totul. Se lasa sa fiarba 10 min. ca sa scada apa . Se adauga putin oregano si busuioc verde taiat marunt. Se mai potriveste de sare dar atentie ca pancetta afumata este si sarata..se adauga piper ca sa dea gust mai picant. La sfarsit se adauga o lg de smantana, dar dupa ce se ia de pe foc.

Pastele se scurg si fara sa se dea apa rece pe ele, se amesteca imediat asa fierbinti cu ouale batute bine cu putina sare si piper. se mai adauga si o lg de smantana.( eu am adaugat pt ca imi plac  sa fie cu mai mult sos)

Se rastoarna pastele intr-un castron si se adauga panceta, se amesteca bine  apoi se aduga deasupra inca putin busuioc maruntit. Se portioneaza in farfurii si se serveste cu parmigiano deasupra dupa gust.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Paste carbonara a la Adasev-0
Paste carbonara a la Adasev-1
Paste carbonara a la Adasev-2
Paste carbonara a la Adasev-3
Paste carbonara a la Adasev-4
Paste carbonara a la Adasev-5
Paste carbonara a la Adasev-6
Paste carbonara a la Adasev-7
Paste carbonara a la Adasev-8
Paste carbonara a la Adasev-9

COMENTARII (7)

adasev12 1

18.08.2010, 12:54

multumesc mult fetelor...mai fac o portie asa ca va invit la masa cu drag!

Corinuta 1

18.08.2010, 14:20

Sunt super gustoase! Preferatele mele!

alexana2008 1

06.01.2011, 18:21

in ce zona a italiei se prepara carbonara in acest fel ?
personal o fac fara smantana si far arosii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04