Paste cu branza si sunca la cuptor

de Retete cu Margareta Cismasiu in Paste, 6 Mai 2015 | 3431 vizualizari

 

O delicioasa cina pe gustul intregii familii.Pe scurt,asta e definitia aceste minunate retete.Paste cu branza si bucatele de sunca gratinate la cuptor.Se prepara repede,iar ingredientele sunt la indemana oricui.

 

INGREDIENTE

  • 400gr paste
  • 200gr branza
  • 200gr sunca
  • sare
  • unt pentru uns forma
  • cateva linguri de smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu branza si sunca la cuptor:

 Intr-un vas mai mare se pune apa cu sare la foc.Cand apa clocoteste,se pun pastele.Se lasa sa fiarba in functie de timpii indicati pe pachet.Cand sunt fierte,se iau de pe foc si se scurg intr-o strecuratoare.Branza se da pe razatoare,iar sunca se taie felii mici,subtiri.Pastele scurse se amesteca cu branza si sunca. Se unge cu unt un vas rezistent la foc.Se rastoarna pastele,iar deasupra se acopera cu cateva linguri de smantana.Se da totul la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra. Se servesc fierbinti,dar sunt bune si reci.

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi paste din comert sau taitei de casa.

2

Forma pastelor poate sa difere in functie de gusturile fiecaruia.

3

La fel si branza folosita poate sa difere in functie de gusturi,imaginatie sau ce avem prin frigider.

4

Se poate folosi branza telemea  bine scursa,cascaval,feta,mozzarella.

5

Sunca poate sa fie si ea din comert sau de casa,de la porcul propriu sau alte preparate afumate in casa.Eu am folosit piept de curcan afumat.

COMENTARII (6)

anca_rm

anca_rm 1

06.05.2015, 08:51

foarte bune pastele tale

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

06.05.2015, 09:57

super bune

Sim0na

Sim0na 1

08.05.2015, 09:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01