Paste cu hribi

de anca_rm in Paste, 26 Mai 2015 | 1270 vizualizari

 

Am fost in padure si am gasit cateva bucati de hribi si am facut o mancarica delicoasa cu sos alb de vin , busuioc si patrunjel verde.

 

INGREDIENTE

  • -250 gr paste late (fettuccine)
  • -300 gr hribi proaspeti
  • -100 ml vin alb
  • -100 ml lapte
  • -1 lingura faina
  • -frunze de busuioc
  • -frunze de patrunjel verde
  • -sare
  • -piper
  • -3 catei usturoi
  • -ulei masline
  • -cateva masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu hribi:

Intr-o oala mai mare punem la fiert cam 3 litri de apa pentru paste . Cand fierbe adaugam pastele si fierbeti-le cum va plac .

Pana fierbe apa pregatim hribi. Ii curatam de pamant si ii taiem felii nu foarte subtiri. Intr-o tigaie antiaderenta punem putin ulei de masline , nu puneti mult. Cand este incins punem hribi si ii lasam sa se caleasca putin . Peste ei turnam vinul alb , asezonam cu sare si piper si lasam sa scada cam la jumate . Cand vinul din tigaie a scazut la jumate , adaugam usturoiul si laptele amestecat cu faina . Lasam sa se ingroase sosul , dar nu foarte tare .

Pastele le scurgem de apa si le punen in tigaie peste hribi. Amestecam astfel incat sosul sa acopere pastele.

Punem pe un platou totul , iar deasupra rupem cu mana frunze de busuioc si patrunjel verde.

Aruncati si maslinele peste paste  si optional se poate pune parmezan sau fulgi de drojdie inactivi.

 

 

 

TIPS-URI

1

Sunt bune si cu ciuperci champinion sau pleurotus dar acestea nu au gustul atat de intens.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paste cu hribi 382528
retete culinare - Paste cu hribi 382529
retete culinare - Paste cu hribi 382530
retete culinare - Paste cu hribi 382531
retete culinare - Paste cu hribi 382532

COMENTARII (17)

Irina 1

26.05.2015, 17:42

hmmm, ce imi plac hribii!

Bunica 1

26.05.2015, 20:11

Buni hribii!

deyutzky 1

26.05.2015, 20:26

foarte bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21