Paste la cuptor cu ragu si mazare

de angyb in Lasagna, 25 Feb 2013 | 1732 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g paste
  • 150 g mazare
  • 2 oua fierte
  • parmezan
  • 200 g mozzarella
  • Ragu:
  • 300 g carne macinata
  • 1 ceapa
  • 150 g morcov si telina razuite
  • 1 pahar de vin alb
  • 300 ml pasta de rosii
  • busuioc
  • sare,piper
  • ulei de masline
  • Sos beschamel:
  • 70 g unt
  • 60 g faina
  • 600 ml lapte
  • nucsoara macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste la cuptor cu ragu si mazare:

Ragu: Calim intr-un pic de ulei ceapa taiata marunt dupa care adaugam morcovul si telina razuite si le calim un pic. Condimentam cu sare si piper. Adaugam carnea macinata si o lasam sa se caleasca pana cand schimba culoarea dupa care adaugam paharul de vin si lasam sa fiarba pana cand vinul se evapora.Turnam peste pasta de rosii condimentam cu busuioc taiat marunt si lasam sa fiarba. Dupa 45 de minute adaugam mazarea si lasam sa mai fiarba 15 minute.

Sosul bechamel: Topim untul dupa care adaugam faina alba dupa care turnam desupra laptele amestecand mereu sa nu faca cocoloase si lasam sa clocoteasca pana cand se ingroasa condimentam cu sare si nucsoara.

Fierbem pasta conform instructiunilor de pe pachet dupa care le adaugam peste ragu si amestecam bine.

Intr-o tava unsa cu ulei intindem 1/3 din cantinatea de paste adaugam un strat de sos beschamel presaram desupra oul fiert taiat marunt si mozzarella taiata cubulete,adaugam un alt strat de pasta,bescahmel si mozzarella di din nou pasta,restul de sos beschamel,mozzarella si presaram deasupra parmezan ras.

Se da la cuptor aproximativ 45 de minute .

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paste la cuptor cu ragu si mazare 206764
retete culinare - Paste la cuptor cu ragu si mazare 206765

COMENTARII (19)

Rocsi 1

25.02.2013, 15:53

Vin si eu la masa!

angyb 1

25.02.2013, 19:29

Rocsi vino ca te astept

babi5 1

21.08.2013, 22:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L