Pate de ficat de iepure

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 23 Aug 2016 | 552 vizualizari

 

Pentru reteta m-am inspirat de la Rocsy si a iesit un pate de casa foarte bun. Eu am pus ulei de masline pe deasupra lui, dar dupa ce l-am vidat s-a scurs.

 

INGREDIENTE

  • 800 g maruntaie de iepure (in mare parte ficat + inimi + rinichi);
  • o ceapa;
  • 3-4 catei de usturoi;
  • circa 500 ml apa;
  • doua foi de dafin;
  • cateva boabe de piper negru;
  • sare;
  • 100 g unt la temperatura camerei;
  • 3 galbenusuri fierte tari;
  • putin piper negru macinat;
  • putin cimbru uscat;
  • 1-2 linguri de mustar dulce;
  • o lingurita de miere poliflora.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de ficat de iepure:

Carnea se spala bine si se indeparteaza pielitele si grasimile de pe ea.

Ceapa si cateii de usturoi se curata de foi si se spala.

Intr-un vas se pune carnea la fiert impreuna cu ceapa, usturoiul, foile de dafin, boabele de piper negru (pe care ar fi mai bine sa le puneti dupa ce luati spuma) si o lingurita de sare. Se ia spuma care se formeaza si se lasa in continuare la fiert pana cand carnea este gatita de tot, apoi se lasa sa se raceasca si se clateste cu apa rece.

Se pun in robotul de bucatarie carnea, ceapa fiarta, untul, galbenusurile fierte tari, putin piper negru macinat si putin cimbru uscat. Se mixeaza, dupa care se adauga mustarul dulce si mierea, apoi se mixeaza din nou. Se potriveste de sare.

Pateul se pastreaza la frigider, intr-un recipient cu capac. Peste el se poate adauga putin ulei de masline.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pate de ficat de iepure 454294
retete culinare - Pate de ficat de iepure 454295
retete culinare - Pate de ficat de iepure 454296
retete culinare - Pate de ficat de iepure 454297
retete culinare - Pate de ficat de iepure 454298
retete culinare - Pate de ficat de iepure 454299

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

24.08.2016, 12:50

noiinbucatarie 1

24.08.2016, 16:42

Catalina L 1

27.08.2016, 16:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D