Pate de linte cu masline

de oanapl in Mancaruri de post, 21 Mar 2017 | 6080 vizualizari

 

retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 150 g linte verde uscata
  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov
  • ulei de masline
  • lamaie
  • 1 catel usturoi
  • 100 g masline fara samburi
  • boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de linte cu masline:

Speli lintea in cateva ape si o pui la inmuiat pentru 4-5 ore, sau cel mai bine, peste noapte. Scurgi apa, clatesti lintea si o pui la fiert in oala sub presiune, in apa cu putina sare, pentru 10 minute. Daca nu folosesti oala sub presiune, o fierbi pana se inmoaie.

Dupa ce a fiert lintea, o scurgi de apa si o lasi sa se raceasca.

Intre timp, cureti ceapa si o tai marunt, iar morcovul curatat il dai pe razatoarea mare, si apoi le calesti in 4 linguri de ulei de masline pentru 3-4 minute.

Pui lintea, ceapa, morcovul, usturoiul si condimente dupa gust intr-un vas si le pasezi pana obtii o pasta cremoasa si omogena.

Daca o doresti mai acrisoara, adaugi zeama de lamaie, iar daca ti se pare prea uscata compozitia, mai adaugi ulei de masline sau zeama in care a fiert lintea.

Adaugi masline taiate cubulete si amesteci pana se omogenizeaza compozitia.

 Ornezi pateul de linte dupa imaginatie si il servesti cu paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de linte cu masline" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pate de masline