Pateuri cu branza si urda

de cristinutanicolita in Dulciuri, 18 Noi 2015 | 489 vizualizari

 

INGREDIENTE

ALUAT :

  • 1 kg faina
  • 3 lg otet
  • 10 lg ulei
  • 2 prafuri de copt
  • 500 ml apa
  • 600 g untura

Umplutura:

  • 500 g branza
  • 200 g urda
  • lapte
  • mac
  • 1 ou
Portii: 48
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu branza si urda:

Intr-un vas punem faina,uleiul,praful de copt,otetul si apa.

Framantam pana obtinem un aluat bine legat.

Aluatul il impartin in 4.

Luam o buc de aluat,intindem o foaie subtire si ungem cu untura. Impaturim aluatul.

Procedam la fel si la restul de aluat.

Lasam aluatul la rece 30 min.

Repetam aceasta operatiune de 3 ori.

Umplutura: faramitam branza,adaugam urda si omogenizam totul adaugand treptat lapte pana devine o crema.

Luam o buc de aluat intindem o foaie nu f subtire,taiem aluatul patratele,punem umplutura si pliem aluatul ca pe un plic sau strangem marginile spre mijloc.

Le pateurile formate in tava tapetata cu hartie de copt,le ungem cu ou,presaram mac si coacem la foc mediu pana sunt rumene si frumoase.

Procedam la fel pana terminam aluatul.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Untura se poate inlocui cu unt sau margarina

2

Se pot umple si doar cu branza sau urda

RETETA IN IMAGINI

Pateuri cu branza si urda-0
Pateuri cu branza si urda-1
Pateuri cu branza si urda-2
Pateuri cu branza si urda-3
Pateuri cu branza si urda-4
Pateuri cu branza si urda-5
Pateuri cu branza si urda-6
Pateuri cu branza si urda-7
Pateuri cu branza si urda-8
Pateuri cu branza si urda-9
Pateuri cu branza si urda-10
Pateuri cu branza si urda-11
Pateuri cu branza si urda-12
Pateuri cu branza si urda-13
Pateuri cu branza si urda-14
Pateuri cu branza si urda-15
Pateuri cu branza si urda-16

COMENTARII (13)

MotanLaOale 1

18.11.2015, 20:05


Oul mac este de rata???? ))))

Adele 1

18.11.2015, 20:28

Vreau si eu

mirela0911 1

19.11.2015, 09:07

Ce bine ar merge acum vreo doua!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04