Pere in aluat

de laylalala in Prajituri, 18 Aug 2011 | 1315 vizualizari

 

Pere in aluat este un desert simplu, repede de preparat si gustos. Ador acest gen de desert : fructe de sezon impreuna cu un aluat sfaramicios dulce toate servite cu un glob mare de inghetata - preferabil de vanilie (desi nu sunt fana a inghetatei de vanilie, alaturi de o felie fierbinte de placinta cu mere, de exemplu, cu singuranta nu o voi refuza) este absolute delicios. Enjoy!

 

INGREDIENTE

Ingrediente necesare pentru reteta de Pere in aluat

  • 4 pere, mai tari
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • ¼ lingurita cuisoare macinate
  • coaja rasa de la ½ lamiae
  • semintele de la 1 pastaie de vanilie
  • Aluat
  • 200 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 oua
  • 400 gr faina
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere in aluat:

Preparare Pere in aluat

1.       Incinge cuptorul la 180°C.

2.       Pentru aluat, bate untul cu zaharul, incorporeaza cate un ou pe rand apoi adauga faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu. Lasa aluatul la rece pana pregatesti perele.

3.       Curata perele de coaja. Taie perele in jumatate, pe orizontala apoi scoate semintele scobindu-le pentru a se face loc pentru zahar. Amesteca zaharul cu restul ingredientelor apoi umple perele cu acesta.

4.       Intinde aluatul si taie-l in 8 bucati egale. Aseaza cate o jumatate de para pe fiecare bucata apoi imbraca perele in aluat. Da totul la copt pana cand aluatul se rumeneste usor.

Perele in aluat se servesc calde impreuna cu un glob de inghetata.

 

RETETA IN IMAGINI

Pere in aluat-0
Pere in aluat-1

COMENTARII (10)

mirela0911

mirela0911 1

18.08.2011, 18:23

tare bun poate fi

Rux

Rux 1

18.08.2011, 22:59

Grozava idee

alinutzika

alinutzika 1

18.08.2011, 23:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!