Perisoare cu sos de smantana si ciuperci

de Miha in Pui, 28 Oct 2009 | 3212 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru perisoare:
  • 1 piept de pui
  • 1 morcov
  • 2 catei usturoi
  • 1 ou
  • patrunjel
  • sare si piper alb
  • Pentru sos:
  • 300 g smantana
  • 400 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 3 linguri ulei de masline
  • marar
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare cu sos de smantana si ciuperci:

Pieptul de pui il tocam impreuna cu celelalte ingrediente. Formam perisoarele cu mana umeda, pe care le punem la fiert intr-un vas cu apa clocotind.

Ciupercile le punem la fiert in apa cu sare si putin otet.

Ceapa tocata marunt o calim putin in uleiul de masline. Adaugam perisoarele si ciupercile scurse bine de apa in care au fiert. Punem si smantana, potrivim gustul de sare si piper. Mai dam cateva clocote, iar inainte de a stinge focul adaugam si mararul tocat marunt.

Se serveste cald, cu mamaliguta.

 

TIPS-URI

1

in sosul de smantana se poate adauga si o lingura de faina, daca sosul va place mai gros

2

dupa preferinta, se pot adauga si 1-2 catei de usturoi

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Perisoare cu sos de smantana si ciuperci 9841
retete culinare - Perisoare cu sos de smantana si ciuperci 9842
retete culinare - Perisoare cu sos de smantana si ciuperci 9843

COMENTARII (2)

sandytza 1

28.10.2009, 15:06

de mult nu am mai facut reteta asta cred ca e timpul sa o refac. Diferenta e ca eu nu faceam cu ciuperci , in rest e la fel ca a ata. Acum am sa pun si ciuperci. Merci de idee . Pup

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29