Perisoare din cartofi cu ficatei si sos de rosii

de Pasiune pentru bucatarie in Pui, 16 Oct 2010 | 2987 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  500 g cartofi
  •   1 ou
  •   100 g branza/cascaval
  •   1 lingura unt
  •   condimente pentru cartofi
  •   sare&piper
  •   ficatei

 sos de rosii:

  •   4 linguri pasta de tomate
  •   1,1/2 cana apa
  •   sare&piper
  •   1 lingurita zahar
  •   1 lingura de faina desfacuta in 2 lg apa
  •   usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare din cartofi cu ficatei si sos de rosii:

1. Cartofii se curata,se spala si se taie in cubulete.Se fierb in apa cu sare pana intra furculita in ei.Se paseaza impreuna cu untul si condimentele,apoi se adauga branza/cascavalul ras si oul,sare si piper si se amesteca bine.Intr-o tava unsa cu grasime se aseaza perisoarele formate din cartofi si se dau la cuptor pana se rumenesc putin.

2. Ficateii se frig in ulei impreuna cu 2 catei de usturoi.Se scoate tava si printre perisoare se pun ficateii.

3. Sosul:Pasta se desface intr-o cana si jumatate de apa si se pune intr-o cratita,se sareaza,se pipereaza,se pune usturoiul tocat,si se pune pe foc 10 min.Dupa ce a scazut putin se adauga in fir subtire faina desfacuta in apa si se amesteca energic pentru a nu se forma cocolose,se mai lasa 5 min,apoi se toarna in tava peste ficatei si perisoare  si se da la cuptor 20 min.

 

RETETA IN IMAGINI

Perisoare din cartofi cu ficatei si sos de rosii-0
Perisoare din cartofi cu ficatei si sos de rosii-1
Perisoare din cartofi cu ficatei si sos de rosii-2
Perisoare din cartofi cu ficatei si sos de rosii-3
Perisoare din cartofi cu ficatei si sos de rosii-4
Perisoare din cartofi cu ficatei si sos de rosii-5
Perisoare din cartofi cu ficatei si sos de rosii-6
Perisoare din cartofi cu ficatei si sos de rosii-7

COMENTARII (11)

lacrimioara

lacrimioara 1

17.10.2010, 15:58

super imi plac ficatei

adasev12

adasev12 1

17.10.2010, 18:55

imi place! sia rata si bine!

Corinuta

Corinuta 1

18.10.2010, 16:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!