Perisoare in sos tomat

de PapaVio in Mancaruri cu carne, 18 Mar 2014 | 953 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt. perisoare:

  • 750g carne tocata (porc+vita)
  • 3/4 cana cu orez
  • O ceapa rosie mare
  • Un ou
  • Sare,piper,boia de ardei iute

Pt.sos:

  • 100ml ulei
  • 3 linguri cu faina
  • 1/2 kg pasta de tomate
  • Zeama de carne
  • Sare,piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare in sos tomat:

Amestecam carnea tocata cu orezul, ceapa tocată mărunt şi oul.Adaugam sare, piper, boia si amestecam bine, bine, bine.

Formam perişoare de mărimea unei nuci si le punem pe un fund de lemn.Mie m-au iesit 55 de perisoare.32 le-am dat deoparte pt. a le pune in sos.

Acesta l-am facut punand 100ml.ulei intr-o cratita si cand acesta s-a incins am pus 3 linguri cu faina.Am amestecat cu o lingura pana cand faina a prins o culoare galbuie.Acum se adauga pasta de tomate,sarea,piperul si se omogenizeaza.Dupa 3-4minute punem perisoarele in sos si lasam sa fiarba la foc potrivit aprox. 10.Daca sosul e prea gros se mai adauga putina zeama de carne in timpul fiertului.

Se pot servi cu paine taiata cubulete si puse in farfuria cu perisoare si sos.Puteti servi cu gogosari in otet.

Restul de perisoare le-am pus in frigider cu o adresa precisa pt. maine: bors cu perisoare.Asta e !

Pofta buna !!!

 

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

19.03.2014, 08:48

laura_n 1

21.03.2014, 16:52

misto! dar vai de mama, juma de kil de pasta? )

-Licurici- 1

23.06.2015, 08:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!