Peste alb cu garnitura de morcovi

de cristinne in Pangasius, 29 Apr 2010 | 3223 vizualizari

 

Simplu, usor si delicios!

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de peste alb
  • 4 morcovi mari
  • 1 fir ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 foaie de dafin
  • 1 pahar vin alb
  • 4 linguri ulei masline
  • condimente : maghiran, oregano, patrunjel, marar, piper mixt, ienibahar si sare {nu knorr sau maggi..sunt total impotriva!}
  • verdeata pt final (marar si patrunjel in proportii egale)  
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste alb cu garnitura de morcovi:

Se pregateste pestele, se curata morcovii si se taie rondele. Se aseaza intr-un vas de yena morcovii taiati impreuna cu pestele. Apoi se amesteca cu restul de ingrediente : condimentele, uleiul, vinul, ceapa si usturoiul taiate marunt. Se acopera vasul cu un capac si se da la cuptorul preincalzit, timp de 40-60 de minute (depinde de cuptorul fiecaruia -la 240 de grade la inceput, dupa care la 200 de grade spre final (ultimele 20-25 de minute, eu una asa am facut, oricum se verifica din cand im cand). Cand morcovii sunt gata aproape moi, inseamna ca totul e facut.

La final adaugam verdeata marunta si ne bucuram de minunata, sanatoasa si delicioasa masa!

 

RETETA IN IMAGINI

Peste alb cu garnitura de morcovi-0
Peste alb cu garnitura de morcovi-1
Peste alb cu garnitura de morcovi-2
Peste alb cu garnitura de morcovi-3
Peste alb cu garnitura de morcovi-4

COMENTARII (8)

cristinne

cristinne 1

13.05.2010, 14:06

Sigur sigur nu stiu daca e o sg planta sau nu; va spun doar ce am auzit; pe euforia mai exact la cuisine. Insa tind sa cred ca nu e o sg planta ci mai multe
si ca acest curry de fapt este facut peste 60 % dintr-o planta, curcuminul sau ceva de genul... ce se vinde pe piata contine fff multa sare si nu ar trebui. Curry-ul adevarat indian se face din coriandru, turmeric (sau curcuminul care e extras din acesta), schinduf, chimen, ghimbir, scorțișoară, cuișoare, semințe de muștar, nucșoară și piper...dar nu si sare! din pacate la noi nu se tine cont de asa ceva

Eu cumpar curry la punguta, 100% natural, numai de la plafar pt ca numai acolo am gasit ( si nu e scump..undeva la 5 lei punga)

cristinne

cristinne 1

13.05.2010, 14:14

ps: si nu e sarat deloc!

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 23:09

arata tare bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!