Peste la cuptor

de anisoara in Somon, 26 Ian 2010 | 11553 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg de peste - somon ,
  • 100 gr. unt
  • o lamie ,
  • 4 cepe,
  • un usturoi,
  • condimente pt peste
  • sare,
  • piper negru,
  • ulei

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste la cuptor:

Se taie pestele in bucati de 2 cm inaltime. Se sareaza , se pipereaza , se presara condimete speciale pentru peste, pe ambele parti.


Pentru fiecare bucata de peste se curata si se taie in cerculete mascate o ceapa de marime normala ,o felie de lamie , 2 catei de usturoi, taiat in felii subtiri.



Pe o bucata mare de hirtie de aluminiu se toarna ulei, se arnajeaza cerculetele de ceapa taiata. La mijlocului stratului de ceapa se adauga felia de lamaie, apoi se pune bucata de peste presarata cu condimente si pe el se presara usturoiul taiat.


Se impacheteaza si se string bine toate colturile pungii , ca sa nu curga sucul din ea in timpul coacerii. Aceste pungi se lasa in frigider pentru 30 min. In acest timp pestele se marineaza bine.




Dupa aceeia , pungile cu peste se pun la cuptor sa se coaca la t 200 C pentru 15 minute. Peste 15 minute se deschid pungile la partea de deasupra si se lasa sa se rumeneasca mai bine.



Cind se serveste la masa pestele cu legume proaspete , se prepara UN MIC APERiTIV DIN UNT.


UNTUL VERDE


Untul (100 gr) se scoate in prealabil din frigider. Cind devine moale, se adauga la el un pic de sare, piper negru, marar maruntit, patrunjel maruntit proaspat si putin sucul la jumatate de lamie. Totul se amesteca minutios. Se repartizeaza intr-o forma plata la intaltimea de 1.5 cm si se pune in congelator sa se raceasca bine.


Pe un platou se aranjeaza pestele, se taie cu o forma untul si se arnajeaza pe farfuria cu peste cu legume proaspate.

 

COMENTARII (6)

mihaelar63 1

27.01.2010, 12:09

aveti noroc ca de eram eu prima ...

madi_marin 1

27.01.2010, 12:33

vin si eu...ca mi-e o pofta.....sa vedem cum ne batem pe-o bucatica.....

anisoara 1

27.01.2010, 16:13

Am de toate pentru toti. Pofta buna .

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

ieri la 22:27

Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

de Rocsi 9

Tortellini cu...

ieri la 20:28

Prajitura cu morcovi, nuci si afine

Prajitura cu...

ieri la 13:10