Pide cu carnati

de cristeena20 in Pizza, 27 Mar 2015 | 544 vizualizari

 

Am preluat ideea de la Merisor cu aceasta pizza de origine turceasca. Doar ca am inlocuit carnea tocata de miel cu carnat chorizo. A iesit o minunatie de pizza , savuroasa si un aluat deosebit.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 100 ml apa calda
  • 25 ml ulei de masline
  • putina sare
  • putin zahar
  • Umplutura:
  • - 2 carnati chorizo (afumati)
  • -1 ceapa
  • -2 catei usturoi
  • -ulei de masline, sare, piper alb, oregano, dafin,
  • 1 pahar de vin alb
  • - 1 lingura pasta de ardei
  • -optional un chilli
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pide cu carnati:

Pregatim aluatul de pizza:

Intr-un bol mic amestecam drojdia cu zaharul si o parte din apa calda si o mana de faina. Lasam la odinhit si la crescut cca 20 minute.

Adaugam apoi la faina si amestecam usor, adaugand treptat apa calduta ramasa care a fost amestecata cu uleiul de masline si in care am dizolvat si sarea in prealabil. Framantam pana aluatul devine elastic. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit cca 1-2 ore. Apoi impartim aluatul in doua si intindem dreptunghiuri subtiri, punem umplutura care e rece deja si adunam marginile, in forma de barca. Dam la cuptorul incions pt cca 25 minute (180 grade).

Umplutura: Tocam marunt ceapa si usturoiul. Tocam in robot carnatul.

- Calim ceapa in ulei de masline si adaugam apoi usturoiul. Punem carnatul tocat si amestecam bine. Condimentam (aveti grija ca este deja sarat carnatul) si adaugam oregano, dafin , boia, piper. Amestecam bine si turnam vinul alb. Lasam pana scade si adaugam apoi pasta de ardei rosu. Mai lasam cateva clocote si stingem.

Lasam sa se raceasca complet.

 

RETETA IN IMAGINI

Pide cu carnati-0
Pide cu carnati-1
Pide cu carnati-2
Pide cu carnati-3
Pide cu carnati-4
Pide cu carnati-5
Pide cu carnati-6
Pide cu carnati-7
Pide cu carnati-8
Pide cu carnati-9
Pide cu carnati-10
Pide cu carnati-11
Pide cu carnati-12
Pide cu carnati-13

COMENTARII (11)

Panacris

Panacris 1

28.03.2015, 10:41

Rocsi

Rocsi 1

28.03.2015, 20:35

cristeena20

cristeena20 1

28.03.2015, 21:12

Multumesc de aprecieri!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!