Piept de găina în crustă crocantă la cuptor

de ionix in Pui, 17 Feb 2010 | 3921 vizualizari

 

un fel de mancare pentru cei care mananca foarte crocant :D:D
inspiratia mi-a dat-o Rivka, prin una din retetele ei :p

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de gaina
  • faina
  • pesmet
  • condimente
  • 3 linguri cu sos de soia
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de găina în crustă crocantă la cuptor:

Pieptul se spala foarte bine, se transeaza si se condimenteaza.

Drept condimente am folosit un amestec din: o lingurita cu busuoic, o lingurita cu cimbru, un varf de lingurita cu praf de chilli si putina sare.

Peste carnea condimentata se toarna 3 linguri cu sos de soia.

Bolul in care avem carnea il acoperim cu o folie de plastic si-l dam la frigider pentru o ora.

Intre timp se pregateste un amestec din sare, apa si faina, intr-un bol.

Dupa aceea carnea se ia si se da prin amestecul de faina si apoi prin pesmet.

Se aseaza pe o tava tapetata cu faina si se baga la cuptor la foc mic.

Eu le-am lasat 45 de minute, cat sa fie crocant deasupra si fraged inauntru.

Eu le-am servit alaturi de legume sote (aici e reteta: http://www.bucataras.ro/retete/3639/legume-sote.html )

 Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

carnea se transeaza astfel incat sa nu fie prea subtire

RETETA IN IMAGINI

Piept de găina în crustă crocantă la cuptor-0
Piept de găina în crustă crocantă la cuptor-1
Piept de găina în crustă crocantă la cuptor-2
Piept de găina în crustă crocantă la cuptor-3
Piept de găina în crustă crocantă la cuptor-4
Piept de găina în crustă crocantă la cuptor-5

COMENTARII (11)

Bunica

Bunica 1

18.02.2010, 06:45

Si tie gabi_d iti opreste o portie ,ca ionix e foarte generoasa

dicarmencitta1957

dicarmencitta1957 1

18.02.2010, 08:33

Super reteta,merita testata.Mmmm ce bune sunt.

ionix

ionix 1

18.02.2010, 09:06

asa-i Bunica, o sa-i dau si Gabrielei tot ce vrea... persoanelor dragi le dau tot ce vor, aproape

@Carmencitta... daca-ti place sa rontai pana ajungi la fragezeala incearca hehe

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!