Piept de găina în crustă crocantă la cuptor

de ionix in Pui, 17 Feb 2010 | 3843 vizualizari

 

un fel de mancare pentru cei care mananca foarte crocant :D:D
inspiratia mi-a dat-o Rivka, prin una din retetele ei :p

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de gaina
  • faina
  • pesmet
  • condimente
  • 3 linguri cu sos de soia
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de găina în crustă crocantă la cuptor:

Pieptul se spala foarte bine, se transeaza si se condimenteaza.


Drept condimente am folosit un amestec din: o lingurita cu busuoic, o lingurita cu cimbru, un varf de lingurita cu praf de chilli si putina sare.


Peste carnea condimentata se toarna 3 linguri cu sos de soia.


Bolul in care avem carnea il acoperim cu o folie de plastic si-l dam la frigider pentru o ora.


Intre timp se pregateste un amestec din sare, apa si faina, intr-un bol.


Dupa aceea carnea se ia si se da prin amestecul de faina si apoi prin pesmet.


Se aseaza pe o tava tapetata cu faina si se baga la cuptor la foc mic.


Eu le-am lasat 45 de minute, cat sa fie crocant deasupra si fraged inauntru.


Eu le-am servit alaturi de legume sote (aici e reteta: http://www.bucataras.ro/retete/3639/legume-sote.html )


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

carnea se transeaza astfel incat sa nu fie prea subtire

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Piept de găina în crustă crocantă la cuptor 17856
retete culinare - Piept de găina în crustă crocantă la cuptor 17857
retete culinare - Piept de găina în crustă crocantă la cuptor 17858
retete culinare - Piept de găina în crustă crocantă la cuptor 17859
retete culinare - Piept de găina în crustă crocantă la cuptor 17860
retete culinare - Piept de găina în crustă crocantă la cuptor 17861

COMENTARII (11)

Bunica 1

18.02.2010, 06:45

Si tie gabi_d iti opreste o portie ,ca ionix e foarte generoasa

dicarmencitta1957 1

18.02.2010, 08:33

Super reteta,merita testata.Mmmm ce bune sunt.

ionix 1

18.02.2010, 09:06

asa-i Bunica, o sa-i dau si Gabrielei tot ce vrea... persoanelor dragi le dau tot ce vor, aproape

@Carmencitta... daca-ti place sa rontai pana ajungi la fragezeala incearca hehe

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Langosi unguresti

de Rux 9

Langosi unguresti

ieri la 21:35

Rulada cu fructe de padure

de GeorgiG 4

Rulada cu fructe...

ieri la 21:22

Budinca de dovlecei cu cascaval

de GeorgiG 4

Budinca de...

ieri la 20:54