Piept de porc cu soric crocant

de simona72 in Porc, 22 Ian 2015 | 5434 vizualizari

 

Se serveste atat calda ca fel principal, cat si rece ca si aperitiv...

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata de piept de porc de aproximativ 1,5 kg
  • 2 linguri sare de mare
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri de marinata macelarului de la pastaidevanilie.ro
  • 2-3 linguri sos de soia
  • 2-3 linguri sos worcester
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 300 ml vin rosu
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc cu soric crocant:

Se face o saramura din 2 linguri sare, 2 linguri zahar, 2 linguri marinata macelarului si apa cat sa treaca peste bucata de carne, aproximativ 1 litru. Se amesteca pana se dizolva sarea si zaharul, se adauga bucata intreaga de carne si se lasa in saramura peste noapte. Se scoate carnea din saramura, se tamponeaza cu prosoape de hartie se pune cu soricul in sus intr-un vas termorezistent uns cu ulei de masline. Se da la cuptorul incins la 200 grade si se lasa 30 minute. 

Intre timp, se pune vinul la fiert, se adauga sosurile si cimbrul. Se adauga vinul fierbinte peste pieptul care a stat 30 minute la cuptor. Se reduce temperatura la 160 grade si se mai lasa inca 2 ore la cuptor. Daca sosul scade prea mult se mai adauga putina apa sau vin. Eu am lasat-o sa se raceasca pana a doua zi, am feliat-o si am servit cu muraturi si paine. Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

pentru ca a fost tinuta in saramura pieptul iasa fraged si suculent la interior, iar la exterior veti avea un soric crocant pentru ca a fost facut lent la temperatura scazut

2

marinata macelarului contine:usturoi, piper negru, patrunjel, sare de mare, chili, piper alb

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc cu soric crocant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Panacris 1

23.01.2015, 08:24

anca_rm 1

23.01.2015, 09:05

foarte buna , imi place cu salata de ceapa rosie

elucubratiiculinare 1

23.01.2015, 15:09

ce pacat, am interdictie la porcusor. Dar o pun la favorite pentru mai taziu

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de porc cu cartofi si rozmarin