Piept de pui cu ciuperci si smantana

de Swanheart in Mancaruri cu carne, 7 Noi 2009 | 25516 vizualizari

 

E mancarea mea preferata, si de cate ori merg la restaurant o comand, desi de fiecare data imi propun sa incerc altceva. Cand imi ia ospatarul comanda, e clar ca cer tot piept de pui cu ciuperci si smantana, si garnitura de cartofi prajiti.

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui
  • un borcan ciuperci feliate
  • 1 pahar smantana
  • 1 pahar vin alb
  • o ceapa mai mare
  • o lingura faina
  • ulei
  • condimente: sare si piper, putin marar uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu ciuperci si smantana:

Se spala pieptul si se taie cubulete. Se taie ceapa marunt, si se pune la calit in putin ulei. Cand se inmoaie putin, se adauga si carnea si se lasa sa se patrunda bine. (Inainte puneam carnea la rumenit in alta tigaie, si apoi o puneam peste ceapa. M-am lenevit insa, si le pun impreuna - eu folosesc wok-ul, si iese foarte bun).

Dupa ce e patrunsa bine carnea si putin rumenita, se adauga ciupercile, si paharul cu vin alb. Se mai lasa cateva minute sa dea in clocot, apoi pe pune smantana ingrosata cu faina, si se condimenteaza dupa gust.

E delicios, alaturi de cartofi prajiti! In poza am prajit cartofi noi, i-am taiat feliute si parca au iesit mai buni decat de obicei. :D

 

RETETA IN IMAGINI

Piept de pui cu ciuperci si smantana-0
Piept de pui cu ciuperci si smantana-1
Piept de pui cu ciuperci si smantana-2
Piept de pui cu ciuperci si smantana-3
Piept de pui cu ciuperci si smantana-4
Piept de pui cu ciuperci si smantana-5
Piept de pui cu ciuperci si smantana-6
Piept de pui cu ciuperci si smantana-7

COMENTARII (14)

Miha

Miha 1

10.12.2009, 20:49

Swanheart

Swanheart 1

17.12.2009, 18:16

Am mai adaugat cateva poze, din timpul prepararii...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!