Piept de pui cu sos de smantana si blue cheese cu cartofi gratinati

de nico15 in Pui, 12 Aug 2014 | 5924 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g piept de pui
  • 1 ceapa de marime potrivita
  • 1 morcov de marime potrivita
  • 1 telina mica
  • Sare, piper
  • Putin delicat
  • 15-20 g de unt
  • 120 ml de smantana lichida 32%(50 de g la pieptul de pui, restul la cartofi)
  • 30 g de blue cheese
  • Supa de pui
  • 150-200 g de cartofi
  • Sare, piper,
  • boia,
  • ierburi aromate
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu sos de smantana si blue cheese cu cartofi gratinati:

Se ia pieptul de pui, se va indeparta pielea(daca exista). Se spala si se va transa in cubulete de 3 cm. Cu cat acestea sunt mai egale cu atat se vor gati mai repede. Intr-o cratita de dimensiuni mici punem apa, pieptul de pui cubulete.

Curatam legumele: ceapa, morcov, telina si le vom taia in bucati(4-6 bucati) acestea se vor adauga peste pui. Punem putin ulei si adaugam o lingurita de delikat. Lasam sa fiarba aproximativ 15-20 de minute si incercam daca este facut. Daca este fiert se scoate din supa si se va lasa in asteptare, nu se va arunca supa deoarece aceasta ne va trebui pentru sos.

Intre timp pregatim cartofi, spalam si curatam dupa care spalam din nou cartofii si ii vom taia foarte fin la mandolina(razatoarea cu lama lata) vor iesi feliile de cartofi ca niste chipsuri. Acestea se vor fierbe  intr-o cratita peste care adaugam restul de smantana lichida, sare, piper, nucsoara. Se lasa 10 minute dupa care ii vom transfera intr-o tava mai inalta dar ingusta care a fost in prealabil unsa cu ulei. Transferam cartofii si smantana, presaram un praf de boia si dam la cuptor pentru gratinare 25 de minute la 180°C, verificam inainte daca sunt facuti, dupa care oprim focul la cuptor.

Trecem la pregatirea sosului, intr-o tigaie adaugam untul, punem supa de pui si ierburi aromate, atentie nu puneti sare deoarece are si blue cheese si supa in care am pus delikat.

Lasam sa inceapa sa fiarba adaugam bucatile de pui si smantana lichida. La final adaugam blue cheese. Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand cubuletele din piept de pui au prins o cantitate corespunzatoare de sos si pana acesta s-a legat. Daca sosul este prea gros se mai adauga supa, daca sosul este prea subtire se lasa sa mai fiarba sa se reduca.

Se serveste su un cub de cartofi gratinati, pentru decor un praf de boia, o frunza de busuioc si cateva picaturi de reductie de acetto balsamico.

Pofta Buna.

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Piept de pui cu sos de smantana si blue cheese cu cartofi gratinati-0
Piept de pui cu sos de smantana si blue cheese cu cartofi gratinati-1
Piept de pui cu sos de smantana si blue cheese cu cartofi gratinati-2
Piept de pui cu sos de smantana si blue cheese cu cartofi gratinati-3

COMENTARII (12)

nico15

nico15 1

13.08.2014, 23:53

Va astept cu mare drag.

diaconta

diaconta 1

15.09.2015, 08:41

La m ulti ani Nico!!!

nico15

nico15 1

18.09.2015, 06:39

Merci mult Dia.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!