Piept de Raţă cu Ceapă Caramelizată şi Chips-uri din Ciuperci

de ionix in Rata, 4 Iul 2014 | 6795 vizualizari

 

Am tot făcut reţeta asta, şi-am zis că merită să-mi aloc puţin timp pentru a o posta. :)
Sper să vă placă!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de raţă

Pentru ceapa caramelizată:

  • 2 linguri din grăsimea de la raţă
  • 3 cepe potrivite
  • 2 linguri cu zahăr
  • 2 linguri cu oţet balsamic
  • sare de mare şi piper (după gust)

Pentru chipsurile din ciuperci:

  • o linguriţă din grăsimea de la raţă
  • 300 g ciuperci champignon
  • sare de mare şi piper (după gust)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de Raţă cu Ceapă Caramelizată şi Chips-uri din Ciuperci:

Preparare piept de raţă

Pieptul de raţă se spală bine, se şterge de apă şi se crestează pe partea cu pielea (nu trebuie tăiat până se ajunge la partea de carne, ci crestată doar partea de piele şi grăsime).

Într-o tigaie bine încinsă (tigaie care poate fi introdusă în cuptor) aşezăm raţa pe partea cu piele în jos. 

Tigaia va sta pe aragaz timp de 6-7 minute, la foc mic. Presăm  întruna pieptul (cu o lingură de lemn), pentru a se extrage o mare parte din grăsime. Din când în când, vom scurge grăsimea din tigaie într-un recipient (grăsimea de raţă este foarte gustoasă şi se poate folosi după). 

Între timp, încingeţi şi cuptorul la 180 de grade.

După cele 6-7 minute, punem sare şi piper peste piept şi introducem tigaia în cuptor. Pieptul va fi tot pe partea cu piele-n jos. Prepaparea la cuptor: lăsăm pe partea cu piele 3 minute, apoi vreo 5 minute pe partea cealaltă şi apoi iar vreo 2-3 minute pe partea cu piele-n jos. Se scoate din cuptor, se aşează pe un fund de lemn şi se lasă câteva minute pentru a se "linişti", iar apoi servim. 

Preparare ceapa caramelizată

Grăsimea de raţă se pune într-o tigaie şi se lasă să se înfierbinte. Se adaugă ceapa tăiată în stil julien, se presară puţină sare.

După ce a scăzut puţin ceapa, se adaugă zahărul şi oţetul balsamic. Se va învârti mai mereu, pentru a nu se arde. După vreo 4-5 minute, ceapa va prinde o culoare aurie şi compoziţia va fi uşor "vâscoasă". Se serveşte alături de raţă.

Preparare chipsuri din ciuperci

Eu le-am preparat în Friteuza ActiFry de la Tefal.

Am folosit doar pălăriile ciupercilor, pe care le-am tăiat felii subţiri. Le-am pus în friteuză, am pus grăsimea de raţă peste, presărat sare şi piper, potrivit timpul la 25 de minute. Le-am servit cu ceapa caramelizată şi pieptul de raţă. 

 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de Raţă cu Ceapă Caramelizată şi Chips-uri din Ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Panacris 1

02.09.2014, 17:26

Bya Ralu 1

21.01.2015, 11:33

delicios

Rahela Velicu 1

17.05.2021, 10:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura de gasca cu cartofi la cuptor