Piept de rata cu piure si bacon crispy

de nico15 in Rata, 23 Oct 2012 | 2571 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de rata,
  • 6 cartofi,
  • 1 sfecla,
  • 3-4 felii de bacon,
  • 100 g de dovleac,
  • unt,
  • lapte,
  • nucsoara,
  • 1 morcov,
  • ulei,
  • sare, piper, boia si cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu piure si bacon crispy:

Se ia pieptul de rata si i se va face un grilaj pe partea cu grasimea, dupa care se va pune intr-o tigaie nonaderenta pentru a se praji, dupa ce este facuta pe partea cu grasimea se-ntoarce pe cealalta parte pentru a se praji, dupa care se va introduce la cuptor.

Se curata doi cartofi de coaja si se feliaza subtire intr-o tigaie mai mica adaugam ulei si feliile de cartofi si felii de morcovi, dam la cuptor 15 minute dupa care scoatem si adaugam pieptul de rata prajit(nu este facut in totalitate) peste cartofi, se sareaza, pipereaza si un praf de boia, punem folie peste si mai dam maximum 12 minute la foc iute. Pieptul de rata ar trebui sa ramana in mijloc un pic rosu(rose) dar din pacate eu nu il pot manca asa, de aceea eu il las 12 minute si nu 7-8 minute. Dupa expirarea timpului verificam sa fie facut atat pieptul de rata cat si legumele si lasam sa se tempereze pentru a putea felia. Facem piureul dupa cum urmeaza spalam bine cartofii si ii punem in coaja la fiert in apa cu sare, ii fierbem, dupa care ii scoatem ii curatam de coaja si pasam bine, adaugam unt, sare daca mai trevbuie si daca este prea vascos un pic de lapte. Sfecla a fost prefiarta dar o mai dam si pe ea intr-un clocot.

O blendam bine si amestecam putin cate putin in piureul de cartofi. Fierbem bucata de dovleac, o blendam, piureul rezultat il punem intr-o tigaie adaugam unt si sare si gata piureul. Facem bucatile de bacon crispy dandu-le la cuptor.

Pieptul de rata s-a racit si il vom felia. Vom aranja ca in imaginile alaturate. Ideea prezentari in acest fel apartine lui chef Johnny Susala eu am incercat pe cat am putut sa ma apropii de ce a realizat el, dar imi dau seama ca mai am de lucru. Pofta Buna si nu uitati de show-ul care va incepe pe 5 boiembrie pe Antena1, Top Chef la ora 20:30, favoritii mei sunt Nico Lontras si evident Johnny Sussala.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Piept de rata cu piure si bacon crispy-0
Piept de rata cu piure si bacon crispy-1
Piept de rata cu piure si bacon crispy-2

COMENTARII (10)

nico15 1

24.10.2012, 09:39

Asa este, hahaha si inca nu am terminat.

Sim0na 1

24.10.2012, 13:44

Waw ce bunatate!! o prezentare de nota 10!

nico15 1

24.10.2012, 21:34

Multumesc dragelor.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04