Piine umpluta

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 6 Feb 2010 | 4001 vizualizari

 

Probabil ca nu ai timp sa gatesti dimineata, inainte de a pleca la birou. Dar nimeni nu te impiedica sa-ti pregatesti micul dejun de cu seara, ca sa te trezesti a doua zi visand la paine rumena sau la pateuri proaspete.
Gasesti si alte idei pentru micul dejun in Good Food.

 

INGREDIENTE

  • PENTRU ALUAT
  • 500g de faina pentru pizza (sau faina
    obisnuita)
  • 1 plic de drojdie uscata
  • ½ lingurita de sare
  • 20ml ulei de masline
  • 260ml de apa calduta
  • PENTRU UMPLUTURA
  • 200g de mozzarella, rupta in fasii
  • 120g de masline verzi, fara samburi,
    taiate felii
  • 120g de rosii uscate la soare (in ulei) sau
    uscate marinate, taiate felii
  •  PENTRU UNS
  • 1 galbenus, batut

Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piine umpluta:

1. Intr-un bol, se amesteca drojdia cu faina si sarea. Se adauga uleiul, apa si se incorporeaza lichidul cu o lingura sau cu mana. Apoi se rastoarna compozitia pe suprafata de lucru si se framanta (cu mainile date usor prin faina) timp de 5-10 minute, pana cand se obtine o coca omogena si elastica. Se pune intr-un bol curat, se acopera cu folie de plastic si se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul (aproximativ 2-3 ore, daca este cald in bucatarie).

2. Se ia o tava si se tapeteaza cu hartie de copt sau cu o mana de gris. Aluatul se intinde sub forma de dreptunghi (cu mana, pentru ca ai nevoie de o foaie groasa) si se presara cu umplutura pe 2/3 din suprafata. Se ruleaza (terminand cu treimea ramasa goala), dupa care se unge cu galbenus. Se pune pe tava si se lasa la crescut cat timp se incalzeste cuptorul.

3 Se incinge cuptorul la 220º C. Se da painea la cuptor timp de 50 de minute (dar, dupa primele 20 de minute, se reduce temperatura la 180º C).

PS. Aceasta reteta este publicata pe www.bucataras.ro prin acord cu revista Good Food

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Piine umpluta 16369
retete culinare - Piine umpluta 16370

COMENTARII (9)

dicarmencitta1957 1

17.02.2010, 19:30

O idee super geniala,merita testata,arata foarte bine

Ligia Bxl 1

27.01.2011, 09:39

bun

AnyCostescu 1

07.02.2013, 13:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18