Pilaf de orez si ciuperci

de Bucataras Medi in Mancaruri de post, 16 Feb 2011 | 4459 vizualizari

 

O mancare ideala(pentru cei carora le plac ciupercile..............ca mie una nu-mi plac) pentru zilele de post.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana cu orez
  • 1 cutie cu ciuperci taiate
  •  2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2-3 foi de dafin
  • ulei
  • patrunjel verde
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez si ciuperci:

Se spala orezul cu apa rece  si apoi se lasa la scurs.

Intr-o cratita punem ulei la incins si calim ceapa taiata julien si morcovul taiat cubulete.Cand ceapa devine aurie adaugam si orezul , amestecam bine si lasam la foc mic circa 5-10 min.Stingem cu apa (eu folosesc urmatoarea proportie:1 cana orez la 3 cani de apa), adaugam si ciupercile taiate , condimentam cu sare, adaugam si cateva foi de dafin , amestecam bine si lasam sa fiarba .Cand orezul este aproape gata fiert tragem vasul de pe foc, acoperim cu un capac si lasam asa pana cand orezul absoarbe toata zeama.

Asezonam cu patrunjel verde si servim.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pilaf de orez si ciuperci 85587
retete culinare - Pilaf de orez si ciuperci 85588
retete culinare - Pilaf de orez si ciuperci 85589

COMENTARII (38)

mirela0911 1

17.02.2011, 23:24

foarte bun, imi place

Bucataras Medi 1

20.02.2011, 20:03

Rocsi,cum sa ma supar?............

Bucataras Medi 1

20.02.2011, 20:04

Mirela, ma bucur ca iti place...............

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21