Pilaf sarbesc

de Ela68 in Mancaruri de post, 9 Iul 2013 | 58094 vizualizari

 

Aceasta mancarica ne aduce aminte tuturor de copilarie. Atat mama, cat si bunica o preparau destul de des pe timpul verii, cu legume proaspete. Rosiile aveau un gust deosebit, rezultatul fiind unul de exceptie.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa ( primavara folosim ceapa verde, o legatura )
  • ulei pentru calit
  • 1 morcov
  • 1/2 lingurita mirodenia
  • 1 dovlecel mediu
  • 2 bucati ardei gras
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 cana orez ( aprox 180 gr )
  • 4-5 rosii
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf sarbesc:

Se toaca ceapa si se pune la calit in putin ulei impreuna cu Mirodenia. Morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mari si se adauga peste ceapa.

Dovlecelul se taie cubulete, iar areiul gras fasii. Le punem peste morcov si mai  lasam inca doua, trei minute.

Adaugam si rosiile taiate cubulete.

Apoi orezul , 550 gr apa  ( de trei ori cantitatea de orez ) si patrunjelul tocat. Potrivim de sare si adaugam piperul .Introducem la cuptor aproximativ 40 minute, timp in care mancarea va bine legata, omogena.

Se poate servi ca atare, alaturi de o salata de ardei copt sau ca si garnitura la friptura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf sarbesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Orez cu legume