Pineapple cake

de Sidy in Jamie Oliver, 11 Mar 2012 | 3625 vizualizari

 

Cine adora prajiturile cu fructe va fi incantat de gustul acesteia.
Reteta o am de la copii din Anglia, de la unul din restaurantele si magazinele lui Jamie Oliver, adica tocmai de acasa de la...tata ei !

 

INGREDIENTE

  • 350 g ananas din compot
  • 50 g unt
  • 100 g zahar brun

pentru blat:  

  • 80 g unt
  • 220 g zahar
  • 4 oua
  • 260 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 250 ml lapte batut
  • esenta de rom

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pineapple cake:

Preincalzim cuptorul la 180 de grade C.

Intr-o tava de 25 X 35 cm punem hartie de copt pe care o ungem cu unt.Daca tava va fi mai mica , prajitura va fi mai inalta.

Untul ramas din cele 50 g il taiem bucatele mici.

Presaram zaharul brun in tava unsa si asezam feliile de ananas scurs de sirop, peste zahar.

Separat cernem faina impreuna cu praful de copt.Adaugam esenta de rom.

Untul il mixam bine cu zaharul.

Adaugam ouale pe rand mixand intre ele.

Treptat adaugam faina si laptele batut, amestecam bine pina obtinem un aluat moale pe care il turnam in tava peste ananas.

Dam tava la copt pina prajitura se face aramie deasupra, cam 30 de minute. Facem testul cu scobitoarea pentru mai multa siguranta.

Scoatem tava cand prajitura este coapte , o lasam sa se odihneasca 5 minute, apoi o rasturnam pe o farfurie cu ananasul in sus .

Scoatem cu grija hartia si lasam prajitura sa se raceasca, abia apoi o portionam.

Pofta mare !

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pineapple cake-0
Pineapple cake-1
Pineapple cake-2
Pineapple cake-3
Pineapple cake-4
Pineapple cake-5
Pineapple cake-6
Pineapple cake-7

COMENTARII (14)

Laly 1

11.03.2012, 21:24

La favorite si trebuie neaparat pusa in practica

jolygina 1

12.03.2012, 01:05

Miha 1

12.03.2012, 09:14

Pot sa mananc mai intai tot ananasul de deasupra?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04