Pirjoale de Sarbatori

de anisoara in Aperitive / Garnituri, 27 Dec 2009 | 12709 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg de piept de gaina tocata
  • 250 gr de cascaval olandez
  • 150 gr. Unt
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • foi de napolitane in foma ROTUNDA
  • faina de griu
  • 2-3 oua pentru impanare
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pirjoale de Sarbatori:

Se toarna intr-o cratita carnea tocata, cascavalul ras prin razatoare, untul topit caldut, 2 oua sare si piper negru marunt dupa gust , si se amesteca foarte bine timp indelungat , vre-o 10 minute pentra ca sa primim o compozitie omogena.Se poate de batut bine si cu palemele in carnea tocata.



Se imparte carnea primita in gogosoase rotunde , se bate intre palme, se acopera cu doua napolitane, se stringe bine intre palme si se lasa pe un fund de lemn pe vre-o 10 minute c asa se inmoaie putin napolitanele .



Dupa aceia se tavalesc bine prin faina, apoi prin celelalte 2 oua batute si se prajesc pe tigaia, care a fost incalzita bine in prealabil. Se prajesc undeva vre-o 30 sec pe o parte si se intoarce repede pe alta parte c asa se prinda bine oul invelit.



Se scade temperatura de prajire. Dupa ce vedeti ca s-au invelit bine in prajitura scadeti temperatura cit mai mica , si prajitele bine inca vre-o 5-6 minute, cind pe o parte ,cind pe alta.

La masa se pot servi fierbint cu anumita garnitura, sau se pot raci bine , pune putin sub o greutate si se taia felii cum este aratat in fotografie si se pot servi la masa de sarbatoare in calitate de aperitiv cu alte rulade.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pirjoale de Sarbatori 12670
retete culinare - Pirjoale de Sarbatori 12671
retete culinare - Pirjoale de Sarbatori 12672
retete culinare - Pirjoale de Sarbatori 12673

COMENTARII (3)

Teo 1

27.12.2009, 22:02

interesante parjoale ,nu imi imaginez cum ramane foaia de napolitana lipita bine de carne ,dar trebuie incercata .

anisoara 1

28.12.2009, 00:49

"Se imparte carnea primita in gogosoase rotunde , se bate intre palme, se acopera cu doua napolitane, se stringe bine intre palme si se lasa pe un fund de lemn pe vre-o 10 minute ca sa se inmoaie putin napolitanele. Acesta este tot secretul . Dar in momentul cind sunt tavalite prin faina si prin ou, este imposibil, ca sa se dezlipeasca. Voi expune si alte recete cu napolitane usor si repede de preparat si vei intelege ,ca napolitana se inmoaie si se contopeste cu carnea tocata sau cu alta implutura.

mihaelar63 1

17.12.2014, 20:14

Buna idee !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu banane

de Rux 9

Chec cu banane

ieri la 23:40

Bucățele de carne de porc cu sos de muștar și tăiței de orez

Bucățele de...

ieri la 18:42

Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca

Placinta cu...

ieri la 10:20