Pistruiata

de babi5 in Prajituri, 3 Mai 2013 | 4453 vizualizari

 

Azi printre prajiturile pe care le-am facut 4 la nr . am facut si aceasta PISTRUIATA care este foarte buna si este si aspectuoasa .. Are "pistrui " colorati din nuca si bucatele de rahat colorat .. Reteta o am de la sora mea si se face destul de usor . Eu am adus imbunatatire am adaugat si bucatele de alune de padure si crema am facut-o de ciocolata nu de vanilie cum initial este in reteta..

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 1 cana (de 250 ml ) nuca taiata marunt
  • 1 cana ( de 250 ml rahat colorat taiat bucatele marunte
  • trei sfert cana faina
  • praf de copt Un virf de cutit
  • 2 cani de zahar
  • zahar vaniliat
  • 1 cub rama sau unt
  • 2 lingurii cacao
  • 2 foi napolitana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pistruiata:

Se  separa  albusul de galbenus ,apoi intr-un castron  se bate bine  albusul  pina  devine  tare  se  adauga zaharul vaniliat si o  cana  de zahar,  treptat  si  se bate  bine  pina  se omogenizeaza   zaharul ,se  adauga nuca ,rahatul  si  faina  amestecata  cu praful  de copt

.Apoi cu o lingura de lemn  amestecam de jos  in sus  compozitia  pina  se incropeaza  totul .

Intr-o tava  unsa si tapetata cu hirtie  de copt  asezam compozitia, o nivelam uniform si o dam la  cuptorul  incins  in prealabil la 180  grade .   Lasam la  copt pina  se rumeneste deasupra . Intre timp  cit prajitura este la cuptor pregatim  crema .

Cele 7 galbenusuri le  mixam bine  cu o cana  de zahar pina devin  albicioase ,apoi pe  abur  punem la  fiert  .Adaugam si  cacao  cernuta  ca sa nu faca  cocoloase si mai lasam  la fiert pina  devine o crema  mai  consistenta .  Dupa  ce  s-a racit  crema  mixam bine  cu un pachet de Rama sau  unt  pina  devine pufoasa .

Pe o foaie  de napolitana punem jumate din crema obtinuta punem blatul apoi crema ramasa apoi foaia  de napolitana .

Si  gata PISTRUIATA .. Se taie  a doua zi .. Este  bunaaaa.. Incercati  si  va convingeti ..

POFTA  BUNA  ..

 

TIPS-URI

1

Crema se poate dupa preferinta si imaginatia fiecaruia.

2

Cu ness ,ciocolata ,cacao ,lamie etc ..

RETETA IN IMAGINI

Pistruiata-0
Pistruiata-1
Pistruiata-2
Pistruiata-3
Pistruiata-4
Pistruiata-5

COMENTARII (19)

babi5

babi5 1

05.05.2013, 15:23

Este si buna mon

diaconta

diaconta 1

05.05.2013, 16:02

aveam si eu reteta,dar nu-i venise randul inca

babi5

babi5 1

05.05.2013, 17:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!