Piure cu pulpe de gasca

de Dya Daniela Andrei in Mancaruri cu carne, 5 Noi 2015 | 741 vizualizari

 

Pentru Saptamana barbatilor care gatesc!

 

INGREDIENTE

  •  Pulpe şi/sau piept de gâscă

 Pentru piure:

  • 1 kg cartofi dulci
  • O lingură cu unt 85 % grăsime
  • Sare după gust
  • Câteva fire de busuioc verde (opţional)

 Pentru sos:

  • O căpăţână de usturoi
  • O crenguţă de busuioc verde
  • 200 ml suc de roşii (făcut în casă)
  • 2 linguri cu ulei
  • Sare după gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure cu pulpe de gasca:

Carnea o sărăm după gust şi o rumenim uniform.

Între timp pregătim piureul de cartofi şi sosul.

Cartofii îi tăiem în cuburi şi îi fierbem în apă cu sare până ce sunt bine pătrunşi.  Îi scurgem apoi de apă şi îi pasam împreună cu untul, până obţinem un piure pufos.

Pentru sos, tocăm usturoiul şi busuiocul şi le prăjim la foc iute pentru 5 minute. Adăugăm sucul de roşii şi săram după gust. Omogenizăm şi continuam fierberea încă 10 minute.

Sosul îl adăugăm peste carnea de gâscă rumenită. Se serveşte alături de piureul de cartofi.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Piure cu pulpe de gasca 410894
retete culinare - Piure cu pulpe de gasca 410895
retete culinare - Piure cu pulpe de gasca 410896
retete culinare - Piure cu pulpe de gasca 410897
retete culinare - Piure cu pulpe de gasca 410898
retete culinare - Piure cu pulpe de gasca 410899
retete culinare - Piure cu pulpe de gasca 410900
retete culinare - Piure cu pulpe de gasca 410902
retete culinare - Piure cu pulpe de gasca 410903
retete culinare - Piure cu pulpe de gasca 410904
retete culinare - Piure cu pulpe de gasca 410905
retete culinare - Piure cu pulpe de gasca 410906
retete culinare - Piure cu pulpe de gasca 410907
retete culinare - Piure cu pulpe de gasca 410908

COMENTARII (16)

miki_a 1

06.11.2015, 02:17

Arata foarte bine pulpitele rumenite!

Dya Daniela Andrei 1

06.11.2015, 08:52

Catalina L 1

06.11.2015, 20:32

f bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S