Piure de cartofi cu carne de pui

de miremirc in Pui, 8 Dec 2011 | 7055 vizualizari

 

de la tusha mea :)

 

INGREDIENTE

  • carne de pui fiarta
  • 2 lg ulei
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • busuioc proaspat sau uscat
  • 1 lg vin
  • 2 lg ketchup
  • cartofi fierti
  • 1 lg unt
  • 2 lg smantana
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cu carne de pui:

Carnea fiarta ramasa de la supa o putem transforma intr-o mancare felul doi absolut delicioasa, mai ales pentru copilasii moftusori :D Fierbem cativa cartofi , apoi ii facem piure si adaugam sare si smantana, eventual putin lapte.

Intr-o craticioara punem uleiul si ceapa curatata si taiata marunt si o calim 1 minut, apoi adaugam carnea de pui maruntita cu ajutorul cutitului; lasam pe foc cam 3 minute, apoi adaugam sare, piper, busuioc, vinul si ketchup-ul; amestecam pentru omogenizare, tot pe foc , pentru inca 3 minute.

 Ungem cu unt o forma , asezam un strat de piure, apoi stratul de carne si la sfarsit stratul de piure; deasupra ungem cu un ou batut si dam la cuptor pana se coace oul de deasupra.

 Lasam sa se racoreasca putin, apoi servim langa o salata de sfecla rosie sau salata de cruditati, salata de castraveti murati, eventual cu un sos de usturoi... fiecare dupa bunul plac .

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Piure de cartofi cu carne de pui 136824
retete culinare - Piure de cartofi cu carne de pui 136825
retete culinare - Piure de cartofi cu carne de pui 136826
retete culinare - Piure de cartofi cu carne de pui 136827
retete culinare - Piure de cartofi cu carne de pui 136828
retete culinare - Piure de cartofi cu carne de pui 136829

COMENTARII (12)

mimmi 1

10.12.2011, 10:46

super arata !

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 21:11

foarte bine arata

babi5 1

18.11.2013, 17:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L