Piure de post cu verze de Bruxelles in sos de rosii

de Valclaudia in Mancaruri de post, 29 Noi 2015 | 4000 vizualizari

 

mancare de post

 

INGREDIENTE

Piure:

  • 1 kg cartofi albi
  • apa
  • sare de Himalaya dupa gust
  • 100 gr. margarina Unirea

Mancarea de varzute:

  • 500 gr. varzute de Bruxelles
  • cimbru uscat dupa gust
  • piper macinat dupa gust
  • 1/2 cana apa
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare de Himalaya dupa gust
  • 2 linguri pasta de tomate
  • verdeata tocata (patrunjel, marar)

 

Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de post cu verze de Bruxelles in sos de rosii:

Pentru piure:

-curatam catofii, ii taiem cubulete, ii spalam sub jet de apa rece, apoi ii punem la fiert in apa cu sare pentru cca 30 minute la foc potrivit.

Scurgem apa de pe cartofii fierti intr-o cana, apoi mixam cartofii cu margarina, adaugam apa de pe cartofi pana obtinem consistenta dorita pentru piure.

Mancarea de varzute:

-curatam si spalam varzutele.

-punem 1/2 cana apa intr-o craticioara, adaugam varzutele, apoi cimbrul, sare si piper dupa gust, acoperim si lasam sa se gateasca varzutele cca 15 minute la foc potrivit.

-adaugam pasta de tomate, amestecam sa se lege sosul, presaram verdeata proaspat tocata.

Servim piureul cu mancare de varzute de Bruxelles.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de post cu verze de Bruxelles in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Bunica 1

29.11.2015, 20:49

Arata bine,dar varza de Bruxelles nu e tocmai prietena mea

miki_a 1

30.11.2015, 13:15

Esti experta in mancaruri de post, preparate cu seminte, combinatii "ciudat" de sanatoase! Bravo!

Gicuta 1

03.12.2015, 09:13

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Crema de conopida!