Pizza chili

de Lia_ in Pizza, 11 Oct 2013 | 802 vizualizari

 

Dati click pe imagine daca vreti sa vedeti preparatul intreg pt. ca pozele sunt editate pe portrait.
Ca sa va treaca ingalveala data de prea multa pizza facuta in perioada asta a concursului, v-am facut o pizza ca sa nu vi se aplece si am pus pe ea niste semnale
iuti ca sa va ramana in minte. In jurul lor am decorat cu cate un patratel de branza topita cu centrul decupat precum steagul de la revolutie.
Tema acestei pizza este chili. Este o pizza "iutel" ;;) asa cum ar spune bucataras :).
Barbatilor le place mancarea iutel, asa ca va fi o surpriza picanta pentru sotul meu la masa de pranz.
Ieri n-am apucat sa gust din floare dar azi m-am facut un pic "hot" ;;) de la un patratel, ceea ce va doresc si voua.
Acum, ce sa zic, fiecare o face mai mult sau mai putin picanta in functie de cat ardei iute taie in compozitie.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru o pizza de 15x35cm
  • 1/2 Aluat de pizza clasic (aveti linkul in Modul de preparare)
  • ketchup Univer sau pasta de rosii preferata (2-3 linguri)
  • galbenus de ou-1 (mie mi-a ramas de la pizza floare)
  • parmezan sau cascaval-150g
  • salam de Sibiu-8felii
  • mozzarella-2bulgarasi
  • 3 patratele de branza topita pt sandwich
  • masline felii-50g
  • ceapa rosie -1 medie
  • ardei rosu gras-1 mediu
  • ardei iute-3
  • marar- 1 legatura
  • praf chili
  • oregano
  • busuioc
  • piper alb
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza chili:

Framantati 1/2 aluat de pizza dupa cantitatile din reteta aluat de pizza clasic.
Am folosit drojdie proaspata, nu granule, una noua ungureasca foarte-foarte buna.
Intindeti pe lung o foaie mare nu prea groasa (cam de 5 mm).
Decupati cu un cutter si rigla un dreptunghi de 13x33cm (mai creste la copt) il rulati pe sucitor si il transferati intr-o tava f mare tapetata cu hartie de copt.
Ungeti cu 1 galbenus de ou blatul, cu pensula din silicon.
Decupati cu un capac de sticla de 3cm 3 rondele din aluat si suprapuneti peste dreptunghi ca in poza. Trebuie grosime ca sa stea infipti ardeii iuti stindard.
Preincalziti cuptorul la 200-220grd.
Amestecam doua linguri din pasta de rosii preferata sau ketchup Univer cu praf de chili, oregano, piper alb si busuioc. Mai subtiem cu apa daca e prea groasa. Pensulam toata suprafata aluatului cu amestecul de pasta de rosii.
Plasam capacele de sticla peste buline ca sa nu acoperim/murdarim mijloacele cu umplutura.

Taiem pe jumatate 3 ardei iuti si pastram partea cu cotor iar restul taiem rondele.
Distribuim restul de carne, branza, legume si rondelele de la jumatatile de ardei iute, dupa cum ne taie inspiratia.
Radem pe razatoarea cu gauri mici cascaval sau parmezan si acoperim totul.
Scoatem capacele de plastic.
Jumatatile de ardei iute cu cotor ii infigem in aluat in mijlocul pastilelor aratate.
Dam la cuptor pt 15-20 minute la 200-220grd.
Intre timp tocam maruuunnntel, doar frunze de marar fara tulpinite.
Cu capacele alea de sticla, decupam centrul feliilor de branza topita patratel.
Mijloacele nu le mancam, ntz-ntz-ntz!!! ...ci le oprim pentru a doua pizza surpriza pe care o s-o postez.

DECOR
Dupa 15-20 min scoatem tava.
Presarati cu marar tocat suprafata evitand zona ardeiului ca sa ramana centrul rosu.
Plasati foile de branza topita gaurite ca steagul de la revolutie ca un guler in jurul ardeiului calcand la fix pe langa bulina din aluat.
Mai dati la cuptor pentru 5 minute.

Se portioneaza in 3, fiecare portie avand cate un ardei tzantosh in centru. Feliile le impartiti celorlalti astfel: una mie, una mie, una mie.

Hai, bine! Dati-le si lor.

 

TIPS-URI

1

Nimic dificil de realizat daca cititi pana la capat ce am scris.

RETETA IN IMAGINI

Pizza chili-0
Pizza chili-1
Pizza chili-2
Pizza chili-3
Pizza chili-4
Pizza chili-5
Pizza chili-6

COMENTARII (23)

Ina 1

11.10.2013, 20:47

no comment!

Rocsi 1

11.10.2013, 21:04

Tu ai facut arta din pizza

Lia_ 1

11.10.2013, 21:20

multumesc bucatarsi! nu este decat o alta interpretare a meseriei mele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04