Pizza cu blat subtire

de Gherca Daniela in Pizza, 7 Iul 2014 | 2415 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • sare
  • ulei de masline aprox. 3 linguri
  • apa, aprox. 250 ml
  • Umplutura:
  • jumatate de baton salam
  • sunca presata
  • jumatate de ardei
  • Jumatate de rosie
  • 1/4 de ceapa
  • branza emmentaler
  • motzzarella
  • ketchup
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu blat subtire:

Drojdia o dizolvam in apa calduta, lingura de zahar si 2 linguri de faina si amestecam pana omogenizam bine totul.

Punem faina intr-un bol impreuna cu sarea, amestecam cu un tel, pe urma facem un gol in mijloc si punem drojdia, apoi turnam apa calduta treptat, si in acelasi timp amestecam cu mana pana se incorporeaza toata faina, punem si uleiul si framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul de pizza nu necesita sa il intindem cu sucitorul, il modelam cu degetele pana ajungem la forma dorita ( rotunda sau dreptunghiulara).

Mie mi-au iesit 2 pizza mari dreptunghiulare ( foto).

Pentru umplutura: salamul, ardeii, ceapa, rosia si sunca presata le-am taiat in in bucati, iar peste blat am pus kechup, pe urma salamul, sunca, ardeii, ceapa, felii subtiri de rosii, apoi am pus branza emmentaler si branza motzzarella, si inca putin ketchup. Dam la cuptor pentru 20-25 min.

 

TIPS-URI

1

blatul iese pufos daca nu il intindem foarte tare, sotului meu ii place mai crocant, si l-am facut mai subtire :)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza cu blat subtire 331036
retete culinare - Pizza cu blat subtire 331037
retete culinare - Pizza cu blat subtire 331038

COMENTARII (12)

Gherca Daniela 1

07.07.2014, 15:22

Constelatialeu 1

07.07.2014, 19:30

Rocsi 1

07.07.2014, 22:33

Imi place pizza!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S