Pizza cu rozmarin si cartofi noi

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 12 Apr 2016 | 466 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 400 grame faina integrala
  • 100 grame malai
  • 1 pachet 7 grame drojdie uscata
  • 325 ml apa calduta
  • 1/2 lingura zahar
  • 1/2 lingura sare
  • Pentru sosul de rosii:
  • 1/2 cutie passata
  • 1/2 catel de usturoi
  • 1 mana frunze de busuioc proaspete
  • sare
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 4 cartofi noi
  • 3 crengute rozmarin
  • 1 lingurita frunze de cimbru
  • sare/piper
  • sucul de lamaie
  • ulei de masline
  • 50 grame Mozzarella
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu rozmarin si cartofi noi:

Se amesteca faina, malaiul si sarea.

Se amesteca apa cu drojdia si zaharul si se lasa cateva minute, apoi se adauga treptat peste faina, amestecand cu mainile pana se obtine un aluat omogen.

Se transfera pe o suprafata presarata cu faina si se framanata pana devine un aluat elastic si catifelat.

Se transfera intr-un vas curat, se acopera cu folie alimentara si prosoape si se lasa sa creasca in loc cald pana isi dubleaza volumul.

Se amesteca toate ingredientele pentru sos folosind un blender. 

Se taie cartofii in felii de 1 cm si se amesteca cu sare, piper, ulei de masline, rozmarin, cimbru si putin suc de lamaie. 

Se imparte aluatul in 2 si se formeaza doua pizza. Se ung cu sosul de rosii si se aseaza cartofii pe cele doua pizza, apoi mozzarella.

Se transfera pe piatra pentru pizza, incalzita in prealabil sau pe folie de aluminiu si se introduc in cuptorul preincalzit la 220 de grade Celsius, direct pe gratarul cuptorului, pe raftul din mijloc, sau cel imediat urmator de jos. Se gatesc pe rand cate 12 minute.

 

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

13.04.2016, 10:21

Rocsi 1

13.04.2016, 20:50

Ahhh, asta este pentru mine!

mamaieelena 1

13.04.2016, 22:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04