Pizza cu sparanghel si ciuperci

de Ligia Bxl in Pizza, 4 Oct 2013 | 1295 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 500 gr faina
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 21 gr de drojdie
  • ulei (se toarna cate putin la framantat)
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • cateva fire de sparanghel
  • cateva ciuperci
  • 1 rosie
  • 1 bula mozarella
  • putin cascaval ras
  • Ketchup Univer
  • 1/2 ardei rosu
  • putin unt
  • oregano
  • busuioc
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu sparanghel si ciuperci:

Se face maiaua,drojdia se desface intr-un bol in putina apa calduta si putin zahar,se lasa la caldura sa creasca cateva minute.

Apoi intr-un castron mai mare se pune faina,in mijloc se pun ouale,sarea si apoi maiaua crescuta,se amesteca toate apoi se pune laptele si se framanta bine 10-15 minute iar la fiecare framantare se adauga cate putin ulei.Dupa ce s-a framantat bine se lasa la crescut intr-un loc cald si acoperit cu un prosop curat,eventual pentru o crestere mai rapida se pune sub castron o oala cu apa fierbinte.

Dupa ce a crescut se ruleaza cu un rulou o foaie dupa preferinte mai subtire sau mai groasa,se pune intr-o tava rotunda unsa cu ulei,apoi se pun pe rand ingredientele:se unge foaia cu ketchup apoi se pun toate ingredienele rosia,ardeiul,mozarella,ciupercile,pe rand taiate dupa preferinte,sparanghelul se trage putin in tigaie cu putin unt,iar la final se sareaza si se pun condimentele dupa gust.Se da la copt la foc mare cateva minute,iar cand e aproape gata se presara putin cascaval ras.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Pizza cu sparanghel si ciuperci-0
Pizza cu sparanghel si ciuperci-1
Pizza cu sparanghel si ciuperci-2
Pizza cu sparanghel si ciuperci-3
Pizza cu sparanghel si ciuperci-4
Pizza cu sparanghel si ciuperci-5
Pizza cu sparanghel si ciuperci-6
Pizza cu sparanghel si ciuperci-7
Pizza cu sparanghel si ciuperci-8
Pizza cu sparanghel si ciuperci-9

COMENTARII (28)

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

05.10.2013, 18:10

Bya Ralu multumesc

Lia_

Lia_ 1

05.10.2013, 22:52

e deosebita cu sparanghel; imi plac mult preparatele tale

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

06.10.2013, 17:02

Lia multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!