Pizza cu sunca, salam si branza

de - TABITA - in Pizza, 25 Mar 2013 | 1597 vizualizari

 

O pizza gustoasa, cu blatul bine crescut, pufoasa care se prepara cu ce avem la indemana. Se topeste rapid.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • ~ 250 g faina
  • 10 g drojdie proaspata
  • 100 ml apa calduta
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • Sos:
  • 3 linguri pasta de tomate subtiata cu putina apa
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingurita pasta de ardei iuti
  • 2 linguri ulei de masline
  • Umplutura:
  • 1/2 ceapa
  • 30 g salam (4-5 felii)
  • 40 g sunca (2 felii)
  • 120 g branza sarata
  • oregano, cimbru, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu sunca, salam si branza:

Mai intai ne ocupam de maia:

Punem intr-un bol drojdia proaspata, zaharul si cateva linguri de apa calduta si amestecam pana se dizolva drojdia si apoi adaugam 2 linguri de faina si omogenizam bine. Lasam la dospit intr-un loc cald 15-20 de minute.

Dupa ce a dospit, adaugam apa putin cate putin, faina in ploaie si sarea. (Eu nu am pus toata faina decat cat a fost nevoie.) Framantam 10 minute, din exterior spre interior. Aluatul va deveni elastic, moale. Se pune iar intr-un loc cald, se acopera si se la sa la dospit 30 de minute.

Pentru sos:

Taiem marunt usturoiul si il amestecam cu pasta de tomate subtiata cu putina apa, pasta de ardei iute si uleiul de masline.

Umplutura:

Taiem ceapa julien (adica felii din lateral, nu dinspre varf), salamul il feliem, branza o zdrobim.

Se pune aluatul intr-o tava cu diametrul de 22 de centimetri. Se intinde cu mana.

Se adauga sosul deasupra si se baga la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 10-15 minute.

Scoatem tava din cuptor asezam ceapa, sunca, salamul si branza deasupra. Adaugam oregano, piper si dam la cuptor tava pentru inca 10 minute.

Se serveste calda.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Aluatul se intinde cu mana.

2

Se poate adauga busuioc in sos.

3

Se pot adauga ciuperci, masline, rosii, etc

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza cu sunca, salam si branza 214078
retete culinare - Pizza cu sunca, salam si branza 214079
retete culinare - Pizza cu sunca, salam si branza 214080
retete culinare - Pizza cu sunca, salam si branza 214081
retete culinare - Pizza cu sunca, salam si branza 214082
retete culinare - Pizza cu sunca, salam si branza 214083
retete culinare - Pizza cu sunca, salam si branza 214084
retete culinare - Pizza cu sunca, salam si branza 214085
retete culinare - Pizza cu sunca, salam si branza 214086
retete culinare - Pizza cu sunca, salam si branza 214087
retete culinare - Pizza cu sunca, salam si branza 214088
retete culinare - Pizza cu sunca, salam si branza 214089
retete culinare - Pizza cu sunca, salam si branza 214090
retete culinare - Pizza cu sunca, salam si branza 214091
retete culinare - Pizza cu sunca, salam si branza 214092
retete culinare - Pizza cu sunca, salam si branza 214093
retete culinare - Pizza cu sunca, salam si branza 214094
retete culinare - Pizza cu sunca, salam si branza 214095

COMENTARII (41)

Krystyan Trendy 1

18.11.2013, 19:09

;-* TAB1TA

babi5 1

11.12.2014, 11:08

A

DeliciidelaM 1

07.05.2016, 22:23

cu pizza nu poti da gres <3

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21