Pizza cu ton

de Oana in Pizza, 19 Apr 2009 | 5797 vizualizari

 

Iata si varianta mea, ne lingem pe degete dupa pizza asta! Si cum eram cam multe persoane la masa, am facut doua tavi, sa ne-ajunga!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluatul de pizza (facut la masina de paine, program de framantat si dospit de 1h25 min): 400 ml apa
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • 2 lingurite cu sare
  • 800 g faina
  • 2,5 lingurite cu drojdie uscata
  • Topping:
  • 2 cutii de ton (bucati) in apa
  • o ceapa
  • un ardei capia mare
  • 300 g masline rondele
  • 300 g cascaval
  • o cana cu suc de rosii
  • piper
  • cimbru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ton:

Tava se unge cu ulei de masline, apoi se intinde aluatul, se unge cu sucul de rosii din belsug, se condimenteaza cu piper si cimbru uscat, sare nu am mai pus pentru ca au celelalte ingrediente.

Se presara apoi cascaval ras, apoi se aseaza tonul, ceapa taiata rondele fine, ardeiul capia taiat fasii subtiri si rondelele de masline. Se pune si ultimul strat de cascaval si se lasa la cuptor 15-20 minute, la foc potrivit.

Atat de foame ne-a fost si atat de buna e pizza asta, ca am ratat poza finala, cu pizza coapta :))

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza cu ton 896
retete culinare - Pizza cu ton 897
retete culinare - Pizza cu ton 898
retete culinare - Pizza cu ton 899
retete culinare - Pizza cu ton 900
retete culinare - Pizza cu ton 901
retete culinare - Pizza cu ton 902

COMENTARII (2)

nadina73 1

04.11.2010, 14:08

babi5 1

15.12.2014, 15:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55