Pizza vegetariana

de Gabriela_Gh in Pizza, 21 Noi 2018 | 2844 vizualizari

 

 Sunt fan pizza ! Dar sunt si la dieta, asa ca o sa fac o pizza sa-mi si placa si pentru dieta.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr faina 650
  • 100 gr faina secara
  • 125 ml apa calduta
  • un praf de sare
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 4-5 ciuperci mari
  • 1 ceapa
  • masline fara samburi
  • 10-12 buc. rosii uscate
  • ketchup sau suc de rosii(dupa preferinta)
  • 1 lingura ulei floarea soarelui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza vegetariana:

    Incepem cu pregatirea aluatului: punem drojdia cu zaharul si putina apa calduta direct in vasul de framantare si lasam 5-6 min pana se dizolva drojdia. In acest timp cernem faina.

   Adaugam apa, faina si sarea peste drojdia dizolvata si framantam cu robotul cam 8 min (se poate framanta si cu mana) pana cand obtinem un aluat putin mai moale si usor lipicios ( asta pentru ca am folosit faina de secara). Mutam aluatul intr-un costron, il acoperim si-l lasam sa creasca 50-60 min.

 In timp ce aluatul creste, curatim si spalam ceapa si ciupercile, le taiem feliute suptiri si le calim pana nu mai au zeama, intr-o tigaie cu o lingura de ulei.

 Dupa ce a crescut aluatul, il asezam cu mana in tava de pizza, adaugam si intindem 2-3 linguri suc de rosii, ceapa calita cu ciuperci, maslinele si rosiile uscate.

  Bagam pizza in cuptorul deja incalzit la 220 gr pentru 12-15 min.

  Se serveste cu ketchup.

  

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza vegetariana" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ton si alge de mare