Plachie cu peste... :)

de rock46hunt in Peste, 23 Mar 2014 | 3761 vizualizari

 

Imi place pestele... :)

 

INGREDIENTE

  • 4 pesti la aprox 300g/buc
  • 4 cepe normale
  • 2 rosii
  • 3-4 catei de usturoi
  • piper
  • sare
  • ulei
  • malai
  • patrunjel verde
  • apa
  • vin
  • bulion
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie cu peste... :):

De preferat este sa capturezi pestii...direct din apa... :) dupa care ii faci fileuri...

Fileurile se prajesc in putin ulei la foc mic.

Ceapa,ustoriul si rosiile se taie felii,respectiv cubulete si se calesc cu putina apa la foc mic.

Se prepara un sos din aprox 2 linguri de bulion,250ml apa,50ml vin alb si 50ml ulei,in care se adauca sare si piper dupa gust si se toarna peste ceapa,usturoi si rosii. Se lasa sa dea in clocot si se opreste focul.

Intre timp se prepara mamaliga...

Fileurile prajite se pun intr-un vas (platou) de preferat ...si se pune peste amestecul de legume si sos.Se adauga si patrunjelul verde taiat marunt... Se lasa aprox 15 min dupa care se poate servi alaturi de mamaliga facuta bine si de un vin alb demisec... Pofta buna! :)

 

 

RETETA IN IMAGINI

Plachie cu peste... :)-0
Plachie cu peste... :)-1
Plachie cu peste... :)-2
Plachie cu peste... :)-3
Plachie cu peste... :)-4
Plachie cu peste... :)-5
Plachie cu peste... :)-6
Plachie cu peste... :)-7
Plachie cu peste... :)-8
Plachie cu peste... :)-9

COMENTARII (14)

Corinuta 1

01.04.2014, 10:47

N-am mancat niciodata, dar m-as risca

-Licurici- 1

26.06.2015, 15:23

arata asa de bine!!

Ksenya 1

21.02.2016, 13:56

pestele prins de tine ?! ce prezentare

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41