Plachie de macrou

de oanapl in Peste, 11 Iun 2018 | 7049 vizualizari

 

"picnicul bucatarasilor
Pentru aceasta reteta am avut ca sursa de inspiratie o reteta de la Ela68, careia ii multumesc. Eu nu am prajit pestele ci l-am fript pe gratar.

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati macrou
  • 2 cepe galbene
  • 1 ardei gras rosu
  • 150 ml vin alb
  • 50 ml apă
  • 1 cutie conservă roșii
  • 2-3 foi de dafin
  • piper
  • cimbru
  • sare
  • 3-4 căței de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de macrou:

Cureți peștii de solzi, îi speli foarte bine și îi dai cu sare. Îi pui pe grătar și îi frigi.
Separat, pregătești sosul: călești ceapa tăiată juliene și adaugi ardeiul taiat felii. Adaugi rosiile pasate și potrivești de sare. Lași la foc mic 2-3 minute. 
Adaugi apoi vinul, apa, foile de dafin, piperul si cimbrul. Mai lași câteva minute astfel încât să se întrepătrundă aromele.
Așezi peștele într-un vas termorezistent, adaugi ustoroiul tăiat felii și torni sosul. Acoperi cu folie de aluminiu și dai la cuptor pentru 20-30 minute la foc mediu, până ce peștele este bine pătruns și a mai scăzut puțin sosul. Îndepărtezi folia și mai lași 10-15 minute.
Servești cu mamaliguță fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de macrou" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Peste la gratar