Placinta cu branza dulce

de La Ancuta in Prajituri, 21 Ian 2014 | 4960 vizualizari

 

Cred ca stiti deja ca imi plac retetele Laurei Laurentiu. Toate retetele incercate, au avut succes. La fel a fost si in cazul acesta. Rezultatul a fost o placinta delicioasa, numai buna langa o cafea fierbinte.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 450 g faina alba
  • 85 g faina tip 650
  • 14 linguri ulei
  • 2 oua
  • 10 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura lapte
  • 50 ml iaurt
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 800 g branza de vaci
  • 3 oua mari
  • 2 linguri gris
  • 150 g stafide
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru uns deasupra:
  • 1 galbenus desfacut in 2 linguri de apa sau lapte
  • zahar pudra (optional)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza dulce:

Drojdia se amesteca cu zaharul si 1 lingura de lapte caldut. Intr-un castron punem cele 450 g faina alba impreuna cu 7 linguri de ulei, cele 2 oua si praful de sare.
Adaugam drojdia si incepem sa framantama apoi adaugam treptat iaurtul si framantam pana cand obtinem un aluat elastic, care nu se lipeste de maini. In functie de faina folosita, este posibil sa trebuiasca mai mult sau mai putin iaurt.

Separat se amesteca faina de tip 650 cu cele 7 linguri de ulei ramase, pana se obtine o pasta.

Aluatul framantat il rasturnam pe planul de lucru usor infainat. Intindem o foaie dreptunghiulara cu grosimea de ~0.5 cm. Ungem foaia cu pasta de ulei si faina apoi o rulam cat mai strans si o acoperim cu folie alimentara. Se lasa sa se odihneasca, la temperatura bucatariei pana cand se prapara umplutura (~10
minute).

Pentru umplutura se amesteca bine branza de vaci cu restul ingredientelor.

Dupa ce a trecut timpul de odihna, ruloul se taie in doua parti egale. Din fiecare parte se intinde o foaie subtire, de dimensiunea tavii (25x35 cm).

Cu ajutorul sucitorului se transfera prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra se pune umplutura si se nivelaeaza. Se acopera prajitura cu cea de-a doua foaie. Se inteapa foaia cu furculita apoi se unge cu galbenus de ou desfacut in 2 linguri de apa rece sau lapte.

Se da tava la cuptor la foc maricel (200 grade) pentru 10 minute, iar apoi se reduce temperatura la 180 grade si se coace pana cand se rumeneste frumos deasupra (~20-25 minute).

Se lasa placinta sa se raceasca iar apoi se poate servi pudrata cu zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu branza dulce 292504
retete culinare - Placinta cu branza dulce 292505
retete culinare - Placinta cu branza dulce 292506
retete culinare - Placinta cu branza dulce 292507
retete culinare - Placinta cu branza dulce 292508
retete culinare - Placinta cu branza dulce 292509
retete culinare - Placinta cu branza dulce 292510
retete culinare - Placinta cu branza dulce 292511
retete culinare - Placinta cu branza dulce 292512

COMENTARII (42)

Krystyan Trendy 1

22.01.2014, 16:54

ce bunatate !

Micutza Luana 1

22.01.2014, 20:05

deliciu

La Ancuta 1

22.01.2014, 20:54

Merisor, păstrez cafeaua pentru dimineaţa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: