Placinta cu branza dulce-sarata

de Rux in Prajituri, 2 Oct 2014 | 8580 vizualizari

 

O mare mare mareee bunatate!!! Va invit pe toti bucatarasii mei preferati cu drag! Astazi am facut placinte in familie.....eu aici, iar sora mea in Germania la ea acasa :))) i-am dat reteta mea de aluat grozav de bun si a facut o nebunie de placinta cu dovleac si mere...faceam amandoua in acelasi timp...buna tehnologia asta cu Facetime-ul :)))) eu am preparat doua placinte.... una cu branza dulce sarata si una cu mere si scortisoara...miroase minunat la mine in casa!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina (plus inca putina pentru infainat)
  • 150 gr iaurt gras( grecesc 10%)
  • 100 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 3 linguri cu varf de zahar pudra vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • vanilie
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 oua mari
  • 1 lingurita de zeama de lamaie
  • Umplutura pentru placinta cu branza dulce sarata:
  • 1 kg branza dulce grasa cremoasa
  • 300 gr branza sarata cremoasa
  • 3 oua
  • 350 gr telemea nu foarte sarata
  • 1 cana mare de sahar
  • esenta de rom
  • vanilie
  • coaja de lamaie
  • stafide( numai daca va plac, eu nu am pus)
  • zahar pudra pentru decor
  • Umplutura pentru placinta cu mere:
  • 2 kg mere dulci
  • 1 cana mare de zahar
  • scortisoara
  • vanilie
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza dulce-sarata:

Am preparat aluatul in dublu exemplar :)))) desigur pentru cele doua placinte....

Am amestecat intr-un vas ingredientele lichide: iaurtul, ouale, laptele, uleiul, am adaugat zaharul, vanilia, coaja de lamaie, faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Aluatul se framanta usor, obtinem in cateva minute un aluat bun, elastic, nelipicios, daca cumva inca lipeste mai presarati putina faina.

Se pune aluatul pe placa de lucru infainata bine si se imparte din ochi  in doua bucati egale. Vom intinde doua foi cat tava de cuptor. Aluatul este foarte usor de manevrat si nu se rupe.

Crema de branza se prepara amestecand bine toate ingredientele.

Se va aseza prima foaie de placinta in tava tapetata cum doriti clasic sau cu hartie pergament, o intepam cu furculita apoi punem crema si din nou foaie deasupra. Intepam si foaia de deasupra si  coacem placinta 35 sau 40 de minute la 180 de grade( aici depinde foarte mult de cuptor). Am scos placinta si am acoperit-o cu o foaie pergament iar deasupra cu un servet curat.

Taiem placinta cand se raceste si o pudram cu zahar pudra vanilat.

O minunatie!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu branza dulce-sarata 345016
retete culinare - Placinta cu branza dulce-sarata 345017
retete culinare - Placinta cu branza dulce-sarata 345018
retete culinare - Placinta cu branza dulce-sarata 345019
retete culinare - Placinta cu branza dulce-sarata 345020
retete culinare - Placinta cu branza dulce-sarata 345021
retete culinare - Placinta cu branza dulce-sarata 345022
retete culinare - Placinta cu branza dulce-sarata 345023
retete culinare - Placinta cu branza dulce-sarata 345024
retete culinare - Placinta cu branza dulce-sarata 345025
retete culinare - Placinta cu branza dulce-sarata 345026
retete culinare - Placinta cu branza dulce-sarata 345073

COMENTARII (43)

Rux 1

03.10.2014, 21:24

Dantes...multumesc!

-Miti- 1

11.10.2014, 22:21

Eu mereu merg pe mana ta, orice reteta am incercat, mi-a reusit si ne-a placut tare mult Zilele astea am incercat si budinca de dovlecei

Rux 1

05.11.2014, 19:47

Iti multumesc din suflet draga mea Adina!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55