Placinta cu carne de miel si Tan-Tan marocan

de simona72 in Oaie, 12 Dec 2014 | 1763 vizualizari

 

Cred ca v-am bagat in ceata:)) Tan tan este de fapt un oras din Maroc, iar acest amestec de mirodenii ii poarta numele. Este un condiment minunat, care in compozitia lui intra aproximativ 13 condimente si poate fi folosit la orice fel de carne, la peste, legume, orez si bineinteles la mancarurile marocane tajine, kebab, chiftelute. Cat despre palcinta, aromele sunt discrete, nu sunt pregnante ca si cele de la "ras el hanout".

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta Bella(eu am folosit proaspete)
  • 300-350 gr carne de miel
  • 1 ceapa rosie
  • 3 catei de usturoi
  • 1 praf de sare si piper
  • 1-2 linguri ulei de susan
  • 1 ou
  • 1 lingura pesmet
  • 1 lingurita mirodenii Tan Tan
  • 100 ml ulei de masline
  • 100 gr fulgi de migdale(eu nu am avut si am folosit caju)
  • pentru decor:
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte
  • de preferat fulgi de migdale(eu nu am avut si am inlocuit cu seminte de susan alb si negru)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne de miel si Tan-Tan marocan:

Carnea de miel,eu am folosit pulpa, se taie cuburi si se toaca. Ceapa rosie se toaca marunt, la fel si usturoiul si se adauga la carnea tocata. Se adauga uleiul de susan, sare si piper dupa gust, oul, pesmetul, amestecul de mirodenii Tan-tan, se amesteca bine toate ingredientele si se lasa sa se odihneasca 30 minute la temperatura camerei. 

Intre timp ne ocupam de foile de placinta: luam forma care o vom folosii, o punem peste foi si trasam cu cutitul de jur imprefurul formei. Taiem toate foile dupa masuratorile facute. Eu am folosit o foarfeca de bucatarie, mi s-a parut mai usor decat sa le tai cu cutitul...Ungem forma cu putin ulei de masline, impartim foile de doua, ungem fiecare foaie cu ulei de masline si punem jumatate de foi in tava in care urmeaza sa coacem placinta. Peste cele 8 foi, adica jumatate din total, intindem compozitia de carne, peste carne punem fulgii de migdale, in cazul meu nucile caju pe care le-am prajit putin si apoi le-am zdrobit, iar peste nuci am pus restul de foi unse fiecare cu ulei de masline. Ungem placinta pe deasupra cu galbenus de ou amestecat cu lapte, iar peste presaram fulgi de migdale de preferat, eu i-am inlocuit cu susan alb si negru. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 25-30 minute, placinta este rumena pe deasupra, reducem focul la 160 grade, luam o bucata de hartie de copt, o trecem prin jet de apa, o scurgem, o punem peste placinta de la cuptor si o mai lasam inca 20 minute. O servim calda cu salata preferata. Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

amestecul de Tan Tan marocan contine:paprika, chimion, scortisoara, cardamon, coriandru, turmeric, chili, ghimbir, fenugreck, anason stelat, piper negru, mustar, patrunjel, zahar, sare de mare

2

resturile de foi de placinta le puteti folosii la o placinta greceasca

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu carne de miel si Tan-Tan marocan 357048
retete culinare - Placinta cu carne de miel si Tan-Tan marocan 357049
retete culinare - Placinta cu carne de miel si Tan-Tan marocan 357050
retete culinare - Placinta cu carne de miel si Tan-Tan marocan 357051
retete culinare - Placinta cu carne de miel si Tan-Tan marocan 357052
retete culinare - Placinta cu carne de miel si Tan-Tan marocan 357053
retete culinare - Placinta cu carne de miel si Tan-Tan marocan 357054
retete culinare - Placinta cu carne de miel si Tan-Tan marocan 357055
retete culinare - Placinta cu carne de miel si Tan-Tan marocan 357056
retete culinare - Placinta cu carne de miel si Tan-Tan marocan 357057
retete culinare - Placinta cu carne de miel si Tan-Tan marocan 357058
retete culinare - Placinta cu carne de miel si Tan-Tan marocan 357059
retete culinare - Placinta cu carne de miel si Tan-Tan marocan 357060
retete culinare - Placinta cu carne de miel si Tan-Tan marocan 357061

COMENTARII (19)

ilinca_rox 1

13.12.2014, 13:52

Criss 1

14.12.2014, 08:20

Pushaa 1

14.12.2014, 10:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25