Placinta cu dovleac

de katty in Prajituri, 12 Noi 2014 | 2657 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun in acest sezon decat o placinta cu dovleac aromat cu portocala si scortisoara?
Desi dureaza ceva timp merita sa faceti foi de casa .

 

INGREDIENTE

  • aluat :
  • 7 linguri rase faina + 1 pachet unt 82% ,
  • 14 linguri faina ,
  • 1 cana sifon ,
  • un praf de sare ,
  • 1 lingura ulei ,
  • 1 lingura otet
  • umplutura:
  • 600 gr dovleac ras ,
  • 200 ml zeama de portocale ,
  • 2-3 linguri zahar ,
  • coaja rasa de portocala ,
  • scortisoara macinata
  • 1 lingura unt topit + 2 linguri zahar tos pentru uns placinta
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Incepem cu prepararea aluatului.Amestecam  untul cu cele 7 linguri faina pana la omogenizare si le lasam deoparte .Intr-o cana punem sifon, ulei , otet si putina sare .Punem cele 14 linguri faina intr-un castron  ,facem o adancitura si turnam sifonul. Framantam un aluat elastic pe care il intindem sub forma de dreptunghi .

Impartim amestecul de unt si faina in trei parti egale .Ungem aluatul cu o parte de unt, apoi pliem aluatul aducand pe rand spre mijloc marginile laterale ale dreptunghiului , una peste cealalta .

Dam aluatul la frigider pentru 30 de minute, apoi  repetam operatiunea de inca 2 ori, inclusiv tinutul la frigider .

Punem dovleacul ras intr-o craticioara cu zaharul , zeama si coaja de portocala . Acoprim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic . Amestecam din cand in cand pana dovleacul se inmoaie bine si zeama scade  de tot . Dam vasul jos, punem scortisoara si lasam sa se raceasca .

Impartim aluatul in 2 parti egale .

Intindem  cu sucitorul o foaiepe care o asezam  intr-o tava , o intepam cu  furculita din loc in loc , punem umplutura de dovleac , apoi intindem cea de-a doua foaie .O intepam cu furculita , o ungem cu unt topit ,presaram zaharul si o dam la cuptor pana se rumeneste usor . Lasam placinta sa se raceasca, apoi o presaram cu zahar pudra si o portionam .

 

COMENTARII (6)

Sylvia

Sylvia 1

13.11.2014, 14:21

super arata

MotanLaOale

MotanLaOale 1

13.11.2014, 15:31

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

13.11.2014, 17:32

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!