Placinta cu dovleac/branza

de Michelle in Prajituri, 24 Oct 2009 | 4501 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru aluat:

  • 2 ou, 6 lg zahar,
  • 200 ml ulei,
  • 400 ml apa,
  • un pic de sare,
  • drojdie cat o nuca,
  • faina cat cuprinde,
  • 50 gr unt.
  • Umplutura:
  • dovleac,
  • zahar  
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac/branza:

Am facut un aluat din toate ingredientele (fara unt) si l-am impartit in doua.



Fiecare bucata se intinde si apoi se unge cu unt topit ,se ruleaza si se da la frigider, pana ce pregatim dovleacul.



Curatim dovleacul,il dam pe razatoarea mare, scurgem zeama si o pastram.

Intr-o cratita punem cateva lg de zahar si il caramelizam, adaugam din sucul de dovleac (mai pastrati 3 lg) si apoi adaugati dovleacul ras si mai lasati 5 min pe foc.

intindem o foaie cat tava apoi punem dovleacul, pe deasupra ori intindeti o foaie ori ornati cu fasi de aluat.



Bagati la cuptor...dar inainte ungeti cu sucul de dovleac si presarati zahar(nu mult).

cand e gata pudrati cu zahar vanilat!


Si ptr ca am facut aluat mai mult am mai facut o placinta umpluta cu:


urda

zahar

un ou

cocos

coaja de portocala

stafide

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu dovleac/branza 9681
retete culinare - Placinta cu dovleac/branza 9682
retete culinare - Placinta cu dovleac/branza 9683
retete culinare - Placinta cu dovleac/branza 9684
retete culinare - Placinta cu dovleac/branza 9685
retete culinare - Placinta cu dovleac/branza 9686
retete culinare - Placinta cu dovleac/branza 9687
retete culinare - Placinta cu dovleac/branza 9688
retete culinare - Placinta cu dovleac/branza 9689

COMENTARII (3)

Michelle 1

25.10.2009, 08:29

multumesc mimi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!