Placinta cu mere

de papabundetot in Prajituri, 16 Iun 2013 | 2793 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente umplutura:
  • 3 kg mere zemoase
  • 4-5 linguri zahar
  • 50 gr unt
  • 20 gr ulei de cocos
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • scortisoara
  • nucsoara
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • Zeama de la o lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Intr-o cratita mai mare (care sa cuprinda toate merele rase) se pune untul si uleiul de cocos la incalzit,apoi adaugam zaharul tos si cel vanilat si il lasam un pic sa se caramelizeze

Merele se curata de coaja, se spala si se dau apoi pe razatoare si stoarcem peste ele zeama de lamaie si pentru aroma si pentru ca merele oxideaza repede. Se storc bine de suc si se aseaza apoi in cratita pusa in prealabil la foc potrivit. Se lasa merele pe foc cam 15 minute pana se inmoaie, adaugam peste ele, scortisoara si nucsoara, amestecam bine si cand sunt suficient de moi si zaharul s-a topit integral le luam de pe foc si le dam deoparte sa se raceasca.

Eu am folosit la aceasta reteta aluat foietaj cumparat,dar cine doreste si are timp il poate face acasa.

Dupa ce merele s-au racit suficient le asezam pe aluat in ce forme si feluri doriti in functie de inventivitatea fiecaruia si se unge aluatul cu un ou batut bine. Se aseaza in tava si se da la cuptor la foc mic pentru 30-35 minute la foc mic,pana cand auatul s-a copt si a prins o culoare frumoasa aurie. Se scoate apoi placinta,se la a sa se raceasca si se serveste cu pofta dar…in cantitati rezonabile!

Pofta buna!

 

COMENTARII (6)

_Alina_

_Alina_ 1

17.06.2013, 10:58

Sim0na

Sim0na 1

17.06.2013, 14:08

delicioasa!

Corinuta

Corinuta 1

17.06.2013, 15:48

tare buna, eu servesc placinta calda cu un glob de inghetata langa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!