Placinta cu spanac si branza

de anomisana in Aperitive / Garnituri, 29 Aug 2012 | 1639 vizualizari

 

Mai aveam niste foi ramase prin congelator, se terminase placinta cu branza si mi-am zis sa incerc si o placinta cu spanac, ca tot imi place mie mult de tot.

 

INGREDIENTE

  • 400 g foi de placinta
  • 3 oua
  • 250 g kefir
  • 250 g telemea de oaie
  • 400 g spanac
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac si branza:

Am dat branza pe razatoare si am amestecat-o cu ouale batute si kefirul, apoi am adaugat spanacul dezghetat si am asezonat cu sare si piper. Am impartit amestecul in trei parti egale.

Foile dezghetate le-am impartit in 4. In pachet sun 12-13 foi. Am pus in tava unsa putin o hartie de copt, apoi 4 foi de placinta, unsa fiecare cu ulei. Era mai bun cu unt, dar am uitat sa cumpar. Am pus o portie de amestec de branza cu spanac, apoi iar o serie de trei foi, foecare unsa cu ulei. Am repetat operatia cu foi alternate cu spanac, pana a ramas deasupra strat de foi. 

Am dat placinta la cuptor cam 20-30 de minute, dar verificati in functie de cuptor.

La sfarsit, cand placinta a fost gata si putin rumena, am scos-o si am acoperit-o cu un servet curat, udat bine si stors. Am lasat asa cam 15 minute, apoi am portionat. Am servit la micul dejun cu un pahar de kefir.

 

TIPS-URI

1

Puteti pune cam orice fel de branza.

2

Puteti inlocui kefirul cu lapte batut, iaurt, smantana.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu spanac si branza 175432
retete culinare - Placinta cu spanac si branza 175433
retete culinare - Placinta cu spanac si branza 175434
retete culinare - Placinta cu spanac si branza 175435
retete culinare - Placinta cu spanac si branza 175436
retete culinare - Placinta cu spanac si branza 175437
retete culinare - Placinta cu spanac si branza 175438

COMENTARII (12)

laura_n 1

29.08.2012, 21:41

Parinte, pt putina placinta, merge, nu se cunoaste

Poliana 1

29.08.2012, 22:24

Imi place fff mult combinatia!

Lau 1

30.08.2012, 13:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21