Placinta cu ton

de simsim82 in Ton, 15 Feb 2014 | 2519 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 100 ml apa (calda)
  • 150 ml ulei (de masline)
  • 50 ml vin alb (sau bere)
  • 25 g drojdie proaspata (7 g drojdie uscata)
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 2 oua fierte
  • 250-300 g ton (conserva)
  • 3-4 linguri bulion (pasta)
  • cca 50 ml ulei (pentru prajit)
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ton:

Aluat : Intr-un bol amestecam apa calda,uleiul si vinul, adaugam apoi zaharul si drojdia. Se amesteca pana se dizolva drojdia. In alt bol cernem faina si adaugam compozitia lichida. Amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn cateva secunde, apoi rasturnam compozitia pe masa de lucru si framantam cu mainile pana obtinem un aluat nelipicios. Se lasa la crescut cca 30 minute.

Ceapa si ardeiul se curata si se toaca marunt. Ouale se pun la fiert in apa rece, iar din momentul in care apa incepe sa fiarba se mai lasa 8 minute. Intr-o tigaie se toarna cca 50 ml ulei de masline si se prajesc ceapa si ardeiul (la foc mic) pana se inmoaie. Apoi adaugam ouale taiate marunt, tonul si bulionul. Se amesteca bine si se lasa la racit.

Aluatul se imparte in doua parti si se intind doua foi subtiri. Prima foaie se pune in tava;trebuie sa acopere fundul tavii si marginile. Peste ea se intinde umplutura si se acopera cu cea de-a doua foaie. Se ''inchide'' bine pe margini si daca va mai ramane aluat, o puteti orna.

Se da tava la cuptor la 175 grade C pana se rumeneste bine placinta.

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu ton-0
Placinta cu ton-1
Placinta cu ton-2
Placinta cu ton-3
Placinta cu ton-4
Placinta cu ton-5
Placinta cu ton-6
Placinta cu ton-7
Placinta cu ton-8
Placinta cu ton-9
Placinta cu ton-10

COMENTARII (9)

deyutzky

deyutzky 1

16.02.2014, 10:40

mmmm imi place

Rocsi

Rocsi 1

16.02.2014, 13:37

laura_n

laura_n 1

16.02.2014, 14:05

faina, imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!